Descinderi cu mascați la agențiile Băncii Raiffeisen din Constanța

2566
Descinderi cu mascați la agențiile Băncii Raiffeisen din Constanța - descinderiraiffeisenpolitiadias2-1331669413.jpg

Procurorii au apelat la sprijinul mascaților pentru a aduce la audieri mai mulți angajați de la două sucursale din Constanța ale Băncii Raiffeisen, într-un dosar de evaziune fiscală.

Echipele de luptători mascați ai Serviciului de Acțiuni Speciale, din cadrul Poliției Constanța, au descins, ieri după-amiază, la principala sucursală a Raiffeisen Bank, situată pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, cât și la o agenție de pe strada Cișmelei, în zona Tic - Tac. Misiunea mascaților era să pună în aplicare mandatele de aducere la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a mai multor angajați ai băncii. Anchetatorii doresc să lămu-rească de ce angajații băncii au permis retragerea de fonduri din niște conturi pe care a fost pusă poprire, într-un dosar de evaziune fiscală.


Au refuzat citațiile
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus punerea sub sechestru a conturilor unei firme din Cuza Vodă și a administratorului acesteia, în cadrul unei anchete pentru evaziune fiscală și înșelăciune cu consecințe grave. Ulterior, au descoperit că, în ciuda măsurii dispuse, din conturile respective au fost retrași 170.000 de lei. "Pentru a lămuri situația, angajații unită-ții bancare au fost citați să se prezinte la Parchet pentru au-dieri. În momentul în care polițiștii s-au prezentat la bancă, angajații au refuzat să primească citațiile, iar polițiștii au fost dați afară", ne-a declarat procurorul Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Drept urmare, după puțin timp, anchetatorii s-au îndreptat din nou către cele două sucursale ale băncii, dar de data aceasta însoțiți de forțele speciale. Și, cum era de așteptat, nu au mai fost refuzați! Mai multe per-soane, printre care și directorii sucursalelor, au fost duse la audieri, care au durat până seara târziu.

Evaziune de miliarde de lei vechi
Cât privește dosarul de evaziune fiscală, menționăm că acesta este în cercetare la procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța și vizează mai multe firme din localitatea Cuza Vodă, ce au ca obiect de activitate colectarea de fier vechi. Surse din cadrul anchetei ne-au spus că prejudiciul adus bugetului de stat, prin neînregistrarea tranzacțiilor efectuate, dar și altor firme din țară, prin neefectuarea plăților, este de câteva miliarde de lei vechi. Mai mult, se pare că pentru a scăpa de răs-pundere, evazioniștii înregistrau firmele pe numele unor bătrâni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5908 secunde