Descinderi cu mascați la bișnițarii de țigări din Piața Griviței și din Medgidia

1677
5

Zeci de polițiști de frontieră, jandarmi, comisari financiari și vameși au descins, ieri dimineață, la mai multe adrese din Constanța și Medgidia, unde aveau informații că-și depozitează marfa contrabandiștii de țigări. Nu mai puțin de 50 de locații au fost percheziționate, centimetru cu centimetru, iar la final, oamenii legii nu au plecat cu mâinile goale.

La primele ore ale dimineții, oamenii legii au bătut cu hotărâre la ușa suspecților care domiciliază în apropierea Pieței Griviței - de altfel, vechi cunoștințe ale polițiștilor, fiind cercetați și în trecut pentru contrabandă cu țigări - dar și la complicii lor din Medgidia. În total, au fost percheziționate, simultan, 50 de adrese.
"A fost vorba despre o acțiune complexă de combatere a contrabandei cu țigări", a afirmat comisarul șef Petrișor Irimia, din cadrul Gărzii de Coastă.
Preț de câteva ore, mascații au răscolit casele, dar și spațiile de depozitare din Medgidia, iar așteptările nu le-au fost înșelate, căci au descoperit mai multe produse de contrabandă. Astfel, au fost găsite și confiscate 600.000 de țigarete (respectiv 3.000 de cartoane de țigări), de diferite mărci (Viceroy Red, Eser Slims, Maiwand, Ashima, Vigor, President, Capital sau Winston) și alte produse accizabile. De menționat că țigările erau vândute în municipiul Constanța și în Medgidia, la prețuri între 8 și 9 lei pachetul.
În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării și patru autoturisme - un Mercedes, un Nissan și două Opel Corsa - existând suspiciuni că au fost folosite în cadrul infracțiunii de contrabandă. Totodată, polițiștii au mai găsit ascunși și au confiscat 50.000 de lei, 200 de euro și 50 de dolari, dar și numeroase arme, precum săbii, cuțite și materiale pirotehnice.

15 suspecți duși la Parchet
În vreme ce bunurile au fost duse la sediul Gărzii de Coastă, suspecții, 15 la număr, au fost duși la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. De altfel, nu este prima dată când aceștia ajung în atenția oamenilor legii. În luna mai a acestui an, o parte dintre ei au fost vizați de o altă percheziție organizată de Garda de Coastă, la acea dată fiind confiscate aproxi-mativ 300.000 de pachete de țigări, cinci autoturisme folosite la transportul mărfii, dar și un adevărat arsenal de război.
Suspecții au fost reținuți, urmând ca procurorii să stabilească, în urma audierilor, dacă vor propune ma-gistraților arestarea preventivă a acestora sau dacă îi vor cerceta în libertate.

Acțiunea de ieri - una dintre cele mai ample desfășurate în județul nostru, până în prezent - a reunit forțe de la mai multe instituții: Garda de Coastă, Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, Direcția Vamală Constanța, Garda Financiară, sprijiniți de mascații de la Gruparea Mobilă de Jandarmi și Inspectoratul Județean de Jandarmi. Coordonatori au fost procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.



Comentează știrea

dany
5 septembrie 2012
idiotzi

voi kiar nu vedeti ca asta e vrajeala pe fata?ce la brotacei nu se mai vind tigari?sinteti prea ca sa va ocupati de adevaratii hoti care va conduc si va luati de astia sa scoateti okii prostimii.fuck off

geo
5 septembrie 2012
cu ei ce faceti?

Cu cei care vand tigari la Brotacei piata si la Gara chiar in statia masinilor 100, 43,40 ce faceti, ca e pe fataaaaaaaa , tigari tigari cumparati?????? Sau astia dau spaga unde trebuie si ajunge cat mai sus??????????

Ciubuc
5 septembrie 2012
nu uitati de zona abator

Dar la complex Abator? E amuzant sa vezi masina de politie parcata la 50 de metri de bisnitari...care isi vad linistiti de treaba... E si trist in acelasi timp.....

Răspuns la: cu ei ce faceti?
Adăugat de : geo, 5 septembrie 2012
Cu cei care vand tigari la Brotacei piata si la Gara chiar in statia masinilor 100, 43,40 ce faceti, ca e pe fataaaaaaaa , tigari tigari...
Telefoane / tigari avem
5 septembrie 2012
Tomis 3

Cei din Tomis 3, care vand telefoane / tigari la superoferta pot sta linistiti, ca nu ii deranjeaza nimeni :)

de la un fumator inrait
5 septembrie 2012
.......

poate asemenea politisti TINERI de la frontiera pot schimba ceva in tara asta de cacat! FELICITARI ZARAFINA

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 August 2012
Stire din Eveniment : ȚEPE CU MAȘINI BULGĂREȘTI
Pagina a fost generata in 0.5963 secunde