Descinderi cu mascați la cei care au furat un milion de euro din conturi bancare

315
Polițiștii de la Crimă Organizată, ajutați de luptătorii mascați și coordonați de procurorii DIICOT Suceava au descins, ieri dimineață, la 29 de adrese din județele Suceva, Arad, Sibiu, Brașov, Călărași, Constanța, Bacău și Iași. Oamenii legii căutau 26 de indivizi, membri ai unei grupări infracționale care în ultimii doi ani au fraudat mai multe conturi bancare cu peste un milion de euro.
Cele mai multe percheziții au fost efectuate în Suceava, în restul județelor fiind căutați între unul și trei suspecți. În Constanța, polițiștii au descins la două domicilii și i-au săltat pe suspecți, transportându-i la sediul DIICOT Suceava pentru audieri.
Totodată, în baza colaborării procurorilor români cu autoritățile judiciare germane, tot ieri a fost efectuată o percheziție domiciliară și în localitatea Tubingen din Germania, la imobilul ce aparține unuia dintre liderii grupării.

Sprijin de la Serviciile Secrete americane
Potrivit investigatorilor, suspecții sunt acuzați că în ultimii doi ani au acționat pe teritoriile Germaniei, Italiei, Angliei și României, atacând conturile bancare. "Preferata" infractorilor era banca Poste Italiane.
Datele de identitate și adresele de e-mail ale clienților erau obținute prin metoda phishing; suspecții trimiteau apoi spam-uri și le indicau clienților că accesele pagini web clonă și să introducă datele bancare personale (user/nume utilizator, parolă acces, număr card, data expirării), informații care permiteau accesarea conturilor online banking.
În această modalitate învinuiții au accesat conturile bancare online banking ale clienților băncii, au efectuat transferuri frauduloase și ulterior retrageri de numerar de la ATM - uri prin utilizarea de carduri emise de către aceeași unitate bancară, obținute anterior în Italia, de către alți membri grupării.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la suma de un milion Euro.
Autoritățile române au fost sprijinite, în instrumentarea dosarului, de Serviciile Secrete din cadrul Ambasadei SUA la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7445 secunde