Descinderi de amploare în județul Constanța

2672
Descinderi de amploare în județul Constanța - descinderepolitiejandarmidroguri-1322249747.jpg

Acțiune de amploare, vineri, a polițiștilor constănțeni. Ofițerii Serviciului de Investigarea Frau-delor, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, însoțiți de mascați au descins în mai multe domicilii și puncte de lucru ale unei firme, existând suspiciunea de contrabandă cu țigări. Informațiile au fost obținute de la Direcția de Operațiuni Speciale, iar întreaga operațiune a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Astfel, oamenii legii au efectuat nouă percheziții, la sediul firmei SC Stavros SRL, din Constanța, cât și la punctele de lucru din Constanța și Medgidia, dar și la domiciliul administratorului, Mircea Stavrositu. În urma perchezițiilor au fost găsite peste 6.000 de pachete de țigări (mai precis 123.540 de țigarete), netimbrate sau care purtau timbrul "Ucraina", susceptibile a fi contrafăcute. Valoarea totală a prejudiciului adus bugetului de stat a fost estimată de oamenii legii la aproximativ 27.000 de lei. Pachetele de țigări au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, în urma verificărilor financiar contabile oamenii legii au descoperit o lipsă în gestiunea firmei de peste 150.000 de lei.
Administratorul firmei, în vârstă de 54 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de mai multe infracțiuni: evaziune fiscală, speculă, înșelăciune, deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de țigarete, colectare deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a mărfurilor ce trebuiau plasate sub un regim vamal, dat fiind că avea cunoștință că provin din contrabandă.
Totodată, au arătat anchetatorii, investigațiile continuă pentru a stabili identitatea tuturor persoanelor implicate în acest caz.
Pe de altă parte, deputatul PDL Magda Stavrositu a declarat pentru "Cuget Liber" că nu are nicio legătură cu reprezentanții firmei respective, pentru a înlătura orice suspiciune că ar exista o legătură de rudenie. "Este doar o potrivire de nume. Părinții soțului meu nu au alte rude în județul Constanța și deși sunt mai mulți care poartă numele de Stavrositu, nu suntem înrudiți", a afirmat parlamentarul constănțean.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Familie terorizată de un vecin
Pagina a fost generata in 0.35 secunde