Descinderi la Constanța într-un dosar de evaziune

331
Descinderi la Constanța într-un dosar de evaziune - mascati-1308773081.jpg

Articole recomandate

Ieri dimineață, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Botoșani au dema-rat o amplă anchetă privind infracți-uni de înșelăciuni cu consecințe deosebit de grave și evaziune fisca-lă cu cereale de peste 500.000 de euro, care și-au întins tentaculele și la Constanța. Au avut loc, conco-mitent, 31 de percheziții în Botoșani (12), Prahova (8), Constanța (3), Călărași (4), Dolj (2), Bacău (1) și Târgu-Mureș (1), în scopul de a destruc-tura un grup infracțional organizat, constituit din peste 40 de persoane, cetățeni români și moldoveni, speci-alizat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală. Potrivit procurorilor DIICOT botoșăneni, cele trei percheziții din județul Constanța au avut loc, pe strada Cișmelei și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din Constanța, iar cea de-a treia în Valu lui Traian.
Trei persoane au fost ridicate și trans-portate la sediul DIICOT Botoșani în vederea audierii. Se pare că acestea sunt implicate în înființarea unor societăți fantomă, cu ajutorul cărora înșelau agenți economici sau persoane fizice.
Procurorii DIICOT spun că, sub coor-donarea liderilor grupării, persoanele implicate în ilegalități achiziționau cereale de la producători primari, plă-tind în numerar și utilizând borderouri de achiziție falsificate.
Cerealele erau transportate, folo-sindu-se documente fictive de înso-țire a mărfii, și livrate către bazele mari de achiziție, prin intermediul unor societăți comerciale controlate de către învinuiți, iar sumele de bani repre-zentând prețul cerealelor erau direc-ționate în conturile societăților comer-ciale, de unde erau ridicate imediat, în numerar, de către membrii grupării.
În acest scop au fost înființate, spun anchetatorii, peste 30 de societăți comerciale, care erau folosite o peri-oadă limitată de timp, acumulând datorii semnificative către bugetul de stat, constând în TVA și impozit pe profit, după care activitatea comercială a firmelor înceta, consecința directă fiind eludarea plății taxelor și impozitelor aferente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7391 secunde