Descinderi la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală de 14 milioane lei

373
Descinderi la Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală de 14 milioane lei - descindericopy-1476289852.jpg
Poliția Română și procurorii DIICOT au descins la locuințele membrilor unui grup infracțional, specializat în săvârșirea infracțiunilor evaziune fiscală și spălarea banilor. În urmă cu două zile, procurorii DIICOT au beneficiat de sprijinul BCCO Constanța pentru efectuarea a 18 percheziții domiciliare în Constanța și București, dar și în județele Ilfov, Ialomița, Prahova și Dâmbovița.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2011 - 2015, un grup infracțional organizat ar fi acționat cu scopul sustragerii unei societății comerciale, de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale. Astfel, au fost înregistrate achiziții fictive de bunuri și servicii, provenind de la 22 societăți comerciale fantomă.

În baza facturilor fiscale ce atestau în mod nereal achiziția de servicii (reparații, lucrări, etc.) de la furnizorii fantomă, ar fi fost întocmite procese-verbale de recepție a lucrărilor, dar și procese-verbale de recepție a unor mijloace fixe achiziționate (de regulă utilaje). Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 14 milioane lei.

Au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere. În urma audierilor, au fost reținute 7 persoane, iar față de 5 s-a dispus măsura controlului judiciar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8322 secunde