"Desemnarea lui Kovesi procuror-șef european - o reușită; i-am mulțumit lui Macron pentru implicare"

226
 Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că desemnarea Laurei Codruța Kovesi drept procuror-șef european este o reușită, adăugând că i-a mulțumit omologului său francez, Emmanuel Macron, pentru implicarea în procedura de alegere a acesteia.

"Este foarte importantă (desemnarea - n.r.). Este o reușită care este evident și pentru doamna Kovesi semnificativă, dar este și pentru România semnificativă. Un procuror din România este șef peste noua instituție europeană. Acum avem o persoană care conduce o instituție europeană. (...) Cu președintele francez, Macron, am avut o discuție foarte bună. Am ținut să-i mulțumesc pentru implicarea deosebită și de succes în procedura de desemnare și alegere a procurorului european, doamna Kovesi, și am discutat pe marginea formării Comisiei, fiindcă și Franța are un parcurs mai complicat. Aici a fost un schimb de opinii", a afirmat Iohannis, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a precizat că nu a avut o întâlnire cu Kovesi la Bruxelles.

De asemenea, Iohannis a menționat că nu a discutat despre un calendar privind desemnarea comisarilor europeni cu omologul său francez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6556 secunde