Adio eșalonare, în contractul cu Fin.Co.Ge.Ro!

DEZASTRU asupra CONSTANȚEI? / Primăria Constanța trebuie să plătească 13 milioane de euro dintr-un foc

2501
5

Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat cererea înaintată de Primăria Constanța în ceea ce privește eșalonarea datoriilor pe care instituția publică amintită le are față de firma Fin.Co.Ge.Ro. Amintim că Primăria condusă de Radu Mazăre are de virat societății respective, în baza unei sentințe judecătorești, suma de 13 milioane de euro, care reprezintă doar o primă tranșă dintr-o sumă totală de peste 40 de milioane de euro pe care administrația publică este obligată de instanțe să o plătească. Motivul este acela că Primăria a refuzat să ducă la îndeplinire obligațiile stipulate într-un contract încheiat, în urmă cu 12 ani, când instituția era reprezentată de fostul edil Gheor-ghe Mihăieși, și Fin.Co.Ge.Ro, vizând ridicarea unui cartier rezidențial în zona Faleză Nord, din Constanța.
Procesele care s-au întins ani buni pe rolul instanțelor au condus și la adunarea unor penalități pe măsură la care Primăria Constanța, administrată de Mazăre, nu a catadicsit să se gândească în momentul judecății, mizând, se pare, pe faptul că instanța o va exonera de răspunderea ce-i revenea prin contractul "păgubos" încheiat de Mihăieși. Numai că planul municipalității, de a ignora niște clauze contractuale, nu face decât să ia, în prezent, milioane de euro de la gura constănțenilor. Pentru că aceste sume nu vor fi plătite nici de Mihăieși, nici de Mazăre, ci de fiecare constănțean care contribuie, an de an, din puținul pe care-l are, la bugetul local.

Un singur teren al Primăriei ar putea stinge datoria!
Potrivit avocatului Ionel Hașotti, care apără interesele Fin.Co.Ge.Ro, "dacă în urmă cu două săptămâni Primăria cerea eșalonarea datoriilor pe 20 de ani, în urmă cu o săptămână - pe zece ani, astăzi (n.r. - ieri), reprezentanții Primăriei au venit cu o a treia variantă, respectiv ca sumele de bani să fie eșalonate pe orice perioadă numai eșalonate să fie!". "De 12 ani, nu au avut timp să se gândească la plata datoriilor, dar fac carnavaluri!", mai spune Ionel Hașotti, taxând lipsa de comunicare și opacitatea de care s-a lovit atunci când a încercat, și nu a fost doar o singură dată, de a negocia plata datoriilor cu reprezentanții Primăriei Constanța.
Avocatul Hașotti a mai susținut în fața judecătorilor că nu este de acord cu eșalonarea datoriilor, mai ales că sunt soluții prin care Primăria Constanța ar putea scăpa foarte ușor de ele, asta, firește, dacă s-ar dori acest lucru.
"Ei au depus dovada, la executorul judecătoresc, că există 300 de terenuri identificate în Constanța, ca fiind în proprietatea Primăriei. Dacă s-ar vinde un singur teren municipalitatea ar putea scăpa de datorie! Numai că nu s-a dorit și nu se dorește acest lucru" - ne-a mai declarat Ionel Hașotti.
Ceea ce este însă și mai grav, cu cât lupta aceasta continuă, pe orice paliere s-ar desfășura ea, penalitățile curg. Chiar dacă datoriile ar fi eșalonate se strâng alte penalități, respectiv dobânzi de 6% pe an, a mai completat Hașotti.

"Avocații Primăriei sunt plătiți cu o «pensie medie pe oră»!"
Ieri după-amiază, magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat și au hotărât respingerea acțiunii înaintate de Primărie și s-a stabilit că acea suspendare a vizat executarea silită prin poprirea disponibilităților bănești ale municipalității, dumirind astfel avocații care reprezintă Fin.Co.Ge.Ro, cei care au și solicitat, de altfel, judecătorilor să spună pe ce anume s-a dispus suspendarea executării silite până la finalizarea acțiunii privind eșalonarea datoriilor. Sentința emisă ieri poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.
În baza acestor lămuriri făcute de instanță, avocații Fin.Co.Ge.Ro ar putea cere, până la judecarea recursului, executarea silită pe bunurile imobile, respectiv pe terenurile pe care le are în proprietate, a Primăriei Constanța!
"Am vrut mereu să ajungem la o înțelegere, dar ei (n.r. - reprezentanții Primăriei Constanța) ne-au tratat cu plângeri penale! Nu am avut cu cine să purtăm un dialog civilizat! Refuzul de plată a generat 51 de procese, iar asta doar din ianuarie 2011 și până în prezent! Primăria Constanța are însă bani, în tot acest timp, să plătească firme pentru consultări tehnice ori alte servicii în valoare de jumătate de milion de euro! Mai mult, avocații Primăriei sunt plătiți cu câte 150 de euro pe oră, care reprezintă «o pensie medie» pe oră!", ne-a declarat avocatul Fin.Co.Ge.Ro, Ionel Hașotti.



Comentează știrea

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
17 iulie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

Constantean
17 iulie 2012
Sa plateasca vinovatul!

De ce nu plateste Mihaiesi?

europeanu
17 iulie 2012
Ce bine ar fi sa plateasca vinovatul...

De ce nu plateste hotul de mazare din banii furati ? Din cauza lui si numai a lui s-a ajuns aici.Sa ia de la gura fraierilor care l-au votat dar nu de la toti.

Constanteanu Moldoveanu
17 iulie 2012
nu e timp sa se ocupe Mazarica...

Cand ai de dansat samba vara si trebuie sa te dai cu placa iarna cand sa mai apuci sa te ocupi si de oras ?? Lasa ca te voteaza fraierii oricum.. Si atentie ca banii nu se incaseaza pentru nimic, firma respectiva chiar va trebui sa construiasca blocurile respective !!

Laurian Bogdan Voiculescu
8 august 2012
dialog

Noi nu am invatat inca fpatul ca este mai simplu sa stingem conflictele negociind. Desigur cineva a luat spaga acum 13 ani pentru a semna un contract mai mult sau mai putin pagubos. Si asta este aproape "normal" , sau asa am ajuns sa consideram. Insa daca de 13 ani acele blocuri ar fi fost construite, taxele pentru autorizatiile de constructie, tva-ul si impozitele pe proprietatea ar fi fost deja incasate la bugetul local si ar fi generat plus valoare. Asa nici blocurile nu s-au construit, nici taxele nu s-au incasat , ba mai mult se platesc si penalitati de intarziere.... nu-i prostie asta?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7615 secunde