Dezastru în aer! Informații de ULTIMĂ ORĂ despre zborul MH17

1447
Dezastru în aer! Informații de ULTIMĂ ORĂ despre zborul MH17 - avion-1575302493.jpg

Articole recomandate

Parchetul olandez a acuzat, astăzi, Moscova că a "autorizat" un suspect ucrainean în cazul exploziei avionului de pe zborul MH17 să părăsească Rusia și să revină în estul Ucrainei, refuzând să accepte cererea de extrădare formulată de Olanda, transmite AFP.

Volodimir Țemakh, un fost responsabil al separatiștilor pro-ruși, a fost predat Rusiei în septembrie în cadrul unui schimb de prizonieri între Kiev și Moscova.

Olanda i-a solicitat imediat Rusiei să îl extrădeze pe Țemakh, suspectat de anchetatorii olandezi de implicare în prăbușirea, în 2014 în estul Ucrainei, a avionului ce efectua zborul MH17.

"Potrivit presei, Țemakh s-a întors deja la reședința sa din estul Ucrainei", a declarat, astăzi, Parchetul olandez într-un comunicat.

"Ministerul Public a ajuns la concluzia că Rusia l-a autorizat voluntar pe Volodimir Țemakh să părăsească Federația Rusă și a refuzat să dea curs cererii olandeze, contrar obligațiilor ei în virtutea Convenției europene privind extrădarea", a indicat Parchetul olandez.

În vârstă de 58 de ani, Volodimir Țemakh fusese arestat în iunie de serviciile secrete ucrainene la domiciliul său aflat pe teritoriul controlat de separatiști. Ulterior, el a fost transferat în Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri, în pofida apelurilor Olandei ca el să nu fie predat Moscovei.

La 17 iulie 2014, un avion Boeing al companiei Malaysia Airlines, care decolase de la Amsterdam cu destinația Kuala Lumpur, a fost lovit în zbor de o rachetă BUK de concepție sovietică deasupra zonei de conflict cu separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului au murit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5359 secunde