Dezvăluiri incendiare ale elevilor: cum cerea bani "Profa de șpagă"!

2589
4
Dezvăluiri incendiare ale elevilor: cum cerea bani
Audieri maraton, ieri, la Tribunalul Constanța, în dosarul în care profesoara Emilia Mărculescu, de la Colegiul Tehnic

"Nicolae Titulescu", din Medgidia, în prezent suspendată, este acuzată de comiterea infracțiunii de trafic de influență. Elevii au dat astfel banca de la școală pe cea de Tribunal, și au răspuns întrebărilor adresate de judecători, procurori și avocați, reușind prin declarațiile lor să contureze o imagine nu tocmai favorabilă profesoarei Mărculescu.

Emilia Mărculescu a fost reținută, în luna octombrie 2011, după ce, în urma denunțului făcut de mama unei eleve, profesoara a fost prinsă primind suma de 300 de lei, pentru a o favoriza pe adolescentă la obținerea unui certi-ficat de competență profesională la specializarea contabilitate și a promova examenul la sfârșitul clasei a XII-a.

Din cercetările efectuate de anchetatori, a reieșit că profesoara Emilia Mărculescu le-ar fi pretins sume simi-lare de bani la aproximativ 18 elevi, amenințându-i totodată că nu vor fi declarați admiși la verificarea proiectelor dacă nu vor cotiza fiecare câte 300 de lei.

Nu mai puțin de șapte elevi și un părinte au fost audiați, ieri, de magistrații de la Tribunalul Constanța. Cu toții au povestit cum erau abordați pentru a li se cere bani pentru proiecte și cum elevii care se meditau la profesoara Mărcu-lescu erau favorizați de către aceasta.

De exemplu, Claudiu Adrian Ghe-rasim a declarat că profesoara Mărcu-lescu i-a spus atât lui, cât și colegilor, că dacă nu vor lua acel atestat nu vor intra în examenul de bacalaureat.

"Știu că doamna profesoară le-a cerut unor fete bani pentru realizarea proiectului. La un moment dat, m-a chemat pe mine și pe încă un coleg și ne-a întrebat dacă nu ne facem proiectul. Eu i-am spus că nu am bani, că mama ia banii pe data de 15 a lunii. Ea a zis că ne așteaptă. (...) D-na profesor ne-a spus să nu ne facem griji, pentru că are relații, cunoștințe printre profesori și îi știe pe inspectori sau alte persoane care trebuie să vină la examen", a spus elevul.

Elevii meditați de profesoară - favorizați la clasă

De asemenea, acesta a mai spus că elevii care făceau meditații la profesoara Mărculescu erau favorizați. "Eu mi-am făcut impresia că doamna Mărculescu, la ore, îi favoriza pe cei care făceau meditații la ea, pentru că atunci când dădeam un test, pe fetele care făceau meditații la ea le lăsa cu caietele deschise pe masă", a declarat martorul.

Profesoara se pare că a procedat astfel ani la rând. "Am auzit de la colegi din generațiile anterioare că tot astfel se proceda, că se strângeau bani pen-tru atestat", a spus elevul Gherasim. Și unul dintre părinții elevilor, care a fost contactat direct de profesoară pentru a-i fi ceruți bani, a fost audiat, ieri, de judecători.

"Am fost contactat telefonic de doamna Mărculescu în luna august 2011 pentru a îmi propune să facă un proiect de atestat pentru fiul meu spunându-mi că fără acesta nu va putea intra în examenul de bacalaureat. Ulterior m-a sunat spunându-mi că proiectul este finalizat, cerându-mi să ne întâlnim la școală pentru a-i înmâna suma de 300 de lei. Lucru ce s-a și întâmplat. În curtea școlii i-am dat 300 de lei, primind în schimb o copie a proiectului", a declarat tatăl unuia dintre elevi în fața magistraților. Mai mult decât atât, acesta a completat: "I-am dat cei 300 de lei din cauza firii sale impulsive, cu dânsa nu se putea discuta", a mai declarat părintele.

Magistrații vor continua audierile de martori la data de 15 martie, termen la care în fața judecătorilor va trebui să apară și directorul Colegiului Tehnic "Nicolae Titulescu", din Medgidia.

Comentează știrea

Teofil
28 februarie 2012
Directoarea ...

... ar trebui sa se afle alaturi de Marculeasca , in banca acuzatilor . Dar ea , este prietena buna cu Aliss Andreescu si face parte din Klanul care paraziteaza sistemul de multi ani . Cu voie de la partidele prin care au trecut gusterii si gusteritele din ISJConstanta , de-a lungul timpului ...

Profesorul de serviciu!
28 februarie 2012
Asa este la scoala!

...Sa nu ne miram! ...Sa nu fin ipocriti! ...spaga este un procedeu frecvant si in scoala noastra. Nu de acum. De cand cunosc sistemul, s-a dat spaga. ...evident, nu in toate cazurile! Doar atunci cand nu s-au indeplinit conditiile minimale de promovare! Profesorii au sugerat, parintii au dat, sau parintii au sugerat, profesorii au acceptat! Flagelul a cuprins toate compartimentele sistemului. Dar absolut toate! La gradinita, sub forma unor mici atentii in zilele speciale (slava Domnului, la romani sunt destule), apoi din ce in ce mai mult in ciclul primar, si mai mult in cel gimnazial...pentru a ajunge o practica curenta la liceu...iar la Bac, toata lumea pregatea,,darea,, catre comisie...cu mici exceptii, 1-2 cazuri pe clase...la facultate practica se continua, iar dupa terminarea studiilor se mergea pe aceeasi linie.... ca sa ocupi un post trebuia sa bagi vartos mana in buzunar...ca sa ramanem la sistem, va spun ca unul care am cunoscut bine scoala si inainte si dupa 89, spaga a fost cheia cu care se descuia orice usa. ...am vazut pe vremea crizei alimentare de dupa anii 1985 profesori care se strambau sub greutatea gentior cu alimente carate la diversi profesori ca sa fie ingaduitori cu ei...iar dupa 1990, ce sa mai vorbim?...intr-o scoala chiar si orarul se facea dupa micile atentii...de ce suntem ipocriti? ...asta este cultura noastra! sa dai cate putin, la scoala, la medic, la functionar, la preot ca sa-ti rezolvi treaba. Faptul ca este ,,prins,, cate unul, nu are nici o relevanta! Profesoara asta de la Medgidia cred ca a fost lucrata de anumiti colegi invidiosi...si asa se intampla cu ceilalti care vor fi dati in vileag...Sa nu ne imbatam cu apa rece! Nu asa se indreapta lucrurile in sistemul nostru! Avem nevoie de reforme de fond nu de forma! Asanarea morala, -pentru ca la urma urmei despre asta este vorba aici, este o chestiune dificila la care trebuie sa participe toata lumea. ...si nu asa cu campanii impotriva nu stiu cui de la nu stiu ce institutie mica, obscura, unde interventia in sine nu deranjeaza multa lume, dar poate fi folosita ca sa aratam ...coruptii Romaniei!...Doamne, cate ipocrizie!

Vasile
28 februarie 2012
pt teofil

mah, cum le stii tu pe toate ! Vezi ca se angajeaza personal pt trupele lui "El Comandante - Mazariche". E clar ca ai calitati de mercenar. Bleh !

3 martie 2012
Spaga este in floare plecand de la ISJ

...Spaga este in floare incepand de la capii ISJ Constanta in frunte cu un domn sustinut de anumite minoritati...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5227 secunde