DGA: Doi bărbaţi au recunoscut că au încercat să mituiască poliţişti rutieri; unul dintre inculpaţi era drogat

135
DGA: Doi bărbaţi au recunoscut că au încercat să mituiască poliţişti rutieri; unul dintre inculpaţi era drogat - politiarutieraactiunepietonizona-1657089265.jpg
Doi bărbaţi au recunoscut că au încercat să mituiască poliţişti rutieri pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu, unul dintre inculpaţi fiind depistat la volan sub influenţa cannabisului, scrie Agerpres. 


Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Direcţia Generală Anticorupţie- Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova, un bărbat care a încercat să mituiască un poliţist rutier, discuţia fiind înregistrată prin intermediul dispozitivului body cam din dotarea agentului, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.


"În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că, în data de 25.02.2022, în jurul orelor 19,50, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu pe raza comunei Blejoi, judeţul Prahova, un lucrător de poliţie a oprit în trafic un autoturism, pe care anterior îl observase că a virat stânga, încălcând marcajul dublu continuu. În autoturism, pe lângă conducătorul auto, se mai aflau trei persoane, printre care şi inculpatul în cauză, care, după ce agentul de poliţie care a constatat contravenţia şi a întocmit un proces-verbal prin care a aplicat şoferului sancţiunea avertismentului, a încercat să-i ofere agentului de poliţie 'drept mulţumire' o sumă de bani. După ce poliţistul a refuzat primirea sumei de bani, inculpatul i-a promis reparaţii la service-ul auto pe care îl deţine", arată anchetatorii.


Persoana în cauză a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, context în care aceasta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţie cu procurorul de caz.
Pagina a fost generata in 0.4195 secunde