Din ce în ce mai mulți emigranți ilegali la granițele Constanței

116
Din ce în ce mai mulți emigranți ilegali la granițele Constanței - emigrantigarda-1406914874.jpg

Articole de la același autor

Numărul celor care fug din calea războiului, sperând la o viață liniștită, pentru ei și pentru familiile lor, și iau cu asalt granițele țării noastre, este în creștere. O demonstrează statistica pusă la dispoziție de reprezentanții Gărzii de Coastă Constanța, care dovedește că, de la o lună la alta, grupurile care sunt înghesuite în ambarcațiuni șubrede sunt din ce în ce mai mari. Ultima dată, în cursul lunii iulie, în apele teritoriale ale României, într-o ambarcațiune au fost găsite înghesuite 52 de suflete, dintre care numeroși copii.

Per total, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii de frontieră au ținut calea a 150 de emigranți străini. Dintre aceștia, 52 sunt georgieni (este vorba despre ultimul grup capturat), 35 sunt afgani, 34 sirieni, șapte irakieni, șase iranieni, cinci somalezi; au mai fost, de asemenea, pakistanezi, armeni și ucraineni.

Odată cu emigranții, au fost prinse și 14 călăuze - sirieni, turci sau români -, majoritatea ajungând într-o închisoare din țara noastră.

Având în vedere numărul în creștere al emigranților, reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că și atenția acordată problematicii este mai mare.

"SCOMAR supraveghează în permanență apele teritoriale, fiind atenți la toate navele suspecte", a precizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al instituției. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7617 secunde