DIN NOU SCANDAL ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT! ELEVI CORIGENȚI, TRECUȚI PE BANI. Ei și profesorii lor, anchetați pentru luare de mită

734
DIN NOU SCANDAL ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT! ELEVI CORIGENȚI, TRECUȚI PE BANI. Ei și profesorii lor, anchetați pentru luare de mită - copiiscoalartv25772600-1502258846.jpg

Articole recomandate

Doi profesori de la Colegiul "Toma Socolescu", din Ploiești, au fost plasați sub control judiciar după ce ofițerii DGA Prahova au adunat probe care să dovedească faptul că dascălii au luat mită de la elevi pentru promovarea unor corigențe.

xxx


Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Prahova și procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au început urmărirea penală într-un dosar în care un profesor de economie de la Colegiul "Toma Socolescu" din Ploiești este bănuit că a luat mită, iar un alt profesor, de matematică, de complicitate la luare de mită, fiind intermediarul primului.

Sursele citate arată că denunțul a fost realizat de un elev, care a spus că i-a fost cerută suma de 500 de lei ca să promoveze examenul de corigență.

La finele lunii iunie, profesorul de economie a fost prins în flagrant în timp ce luat 1.000 de lei de la doi elevi.

La percheziții, anchetatorii au găsit banii dați de denunțător, dar și de către alți elevi, fiind ridicată suma de 6000 de lei.

Sursele judiciare citate de romaniatv.net au declarat că profesorul de matematică a primit de la cinci elevi suma de 2.400 de lei, cu promisiunea că îi va ajuta să treacă examenul de corigență de la disciplina colegului său. Din această sumă, dascălul a oprit 900 de lei, 200 i-a primit pentru intermediere, iar 1.500 de lei i-a dat profesorului de economie.

Pe lângă profesori, șase elevi sunt cercetați pentru dare de mită.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5146 secunde