La un an de la înființare

Direcția Operativă Porturi Maritime Constanța a fost, în mod oficial, desființată

1602
Direcția Operativă Porturi Maritime Constanța a fost, în mod oficial, desființată - 955e1e96ebceaed1253d970009b2759f.jpg
Ceea ce se preconiza de luni bune s-a întâmplat. Direcția Operativă Porturi Maritime (DOPM) Constanța, din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, înființată la data de 1 mai 2009, va fi desființată, chiar de sâmbătă, 31 iulie. Toți angajații, acum vreo 90, vor trebui să-și găsească de lucru în alte structuri ale Poliției, fiecare cum se descurcă și în funcție de nevoile pe care le au alte servicii, inspectorate sau direcții ale Poliției Române. Mulți dintre angajați, care au optat, anul trecut, pentru DOPM, se căiesc pentru schimbarea pe care o consi-derau, atunci, de bun augur.
Încă de la început se vorbea că Direcția respectivă ar fi fost înființată "cu dedicație", pentru ca anumite persoane să își treacă în CV ocuparea unor funcții. Ceea ce s-a dovedit a fi real în cele din urmă.
Bani investiți de statul român (adică de noi) pentru a înființa o direc-ție în cadrul unei Poliții, în condițiile în care în portul Constanța "se călcau pe picioare" atâtea structuri, iar peste un an, printr-o simplă semnătură, să fie desființată. Toate astea par mai mult niște capricii ale unora decât efectele crizei, așa cum, bineînțeles, este justificată măsura în mod oficial.
Investițiile făcute și cheltuielile înființării și desființării unei instituții sunt mult mai mari decât ne putem imagina… Dar pentru așa ceva există mereu bani, așa cum bine observăm, chiar dacă pe urmă totul este lăsat de izbeliște.
Ce se întâmplă cu cei aproximativ 90 de angajați ai Direcției începând de săptămâna viitoare? Unii vor fi reprimiți la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră, de unde, mulți dintre ei, au și plecat. Alții au alternativa inspectoratelor polițiilor de frontieră din țară, dar și Crima Organizată Constanța sau Poliția Transporturi Constanța, dar asta doar dacă aceste structuri vor "achiziții" noi și îi acceptă pe cei de la DOPM să le facă parte din echipă.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla, în fapt, începând cu săptămâna viitoare, și pe unde vor fi transferați cei 90 de polițiști.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.827 secunde