"Director" de hotel, urmărit internațional pentru trafic de persoane, ridicat din Mamaia

606

Articole de la același autor

Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele urmăritului internațional Marian Soare, de 58 de ani, din Brăila, care locuia fără forme legale în stațiunea Mamaia, la hotelul "Histria".
Pe numele său exista emis un mandat european de arestare, dat de procurorul regelui de la Parchetul de pe lângă Tribunalul de primă instanță din Namur - Belgia, pentru comiterea infracțiunilor de participare la un grup criminal organizat și trafic de persoane, infracțiuni pentru care, potrivit Codului penal belgian Soare riscă o pedeapsă cu închisoarea de 30 de luni. În Codul penal român, infracțiunile comise de individ s-ar încadra la constituire de grup infracțional și săvârșirea de trafic de persoane și proxenetism, pentru care pedepsele ce pot fi aplicate sunt între 5 și 20 de ani de închisoare.
Individul este acuzat că, în cursul anului 2007, împreună cu alte persoane care sunt condamnate pentru trafic cu tinere fete din România, ar fi racolat în scopul practicării prostituției mai multe fete exploatându-le și obținând sume considerabile de bani din activitățile ilegale în beneficiul său și al grupului organizat.
Ieri, procurorii constănțeni au solicitat magistraților arestarea preventivă a lui Marian Soare, până la obținerea mandatului european de arestare. Aflat în boxă, bărbatul a spus că este nevinovat, că vrea să fie cercetat în stare de libertate și le-a solicitat magistraților să țină cont de calitatea sa de "director de hotel" în momentul deliberărilor. Judecătorii l-au arestat pentru o perioadă de 29 de zile și au acordat un nou termen - 8 iulie, în vederea judecării extrădării sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9318 secunde