Directorul ARSVOM, Daniel Manole, acuzat de LUARE DE MITĂ! Este în AREST LA DOMICILIU

917
Directorul ARSVOM, Daniel Manole, acuzat de LUARE DE MITĂ! Este în AREST LA DOMICILIU - 11621082214709286037472564348412-1625119653.jpg
Directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.), Daniel Manole, este anchetat și a fost reținut, fiind acuzat de comiterea mai multor fapte penale, respectiv constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită.

De asemenea, în același dosar, trei persoane fizice, administratori ai unor societăți comerciale, sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, cumpărare de influență și spălare a banilor.

În cauză, a mai fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și față de un alt om de afaceri pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

„În perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea menționată mai sus, împreună cu ceilalți inculpați ar fi constituit un grup infracțional care ar fi avut ca scop achiziția, cu fraudarea legislație primare în materie, de către instituția pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiți la recepția finală.

De menționat este faptul că, societatea câștigătoare a licitației doar „ar fi mimat” construcția acelor nave, în realitate acestea fiind achiziționate la jumătate de preț de la o societate comercială din Estonia.

Pentru contribuția sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Magistrații au dispus plasarea în arest la domiciliu a directorului Daniel Manole. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3376 secunde