Distrugătorul american USS Ross va intra în Marea Neagră

114
Distrugătorul american USS Ross va intra în Marea Neagră - ussrossddg71-1432276344.jpg

Articole recomandate

Distrugătorul USS Ross (DDG 71) va intra sâmbătă în Marea Neagră, pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune, a anunțat Flota a 6-a a Statelor Unite, într-un comunicat dat publicității joi pe pagina de internet a Marinei americane, scrie Agerpres.


Prezența USS Ross în Marea Neagră va reitera dedicarea și angajamentul SUA pentru consolidarea parteneriatelor și capacităților operaționale comune în cadrul NATO și cu partenerii regionali din zona Mării Negre, menționează documentul citat.

'Prezența USS Ross în Marea Neagră va demonstra angajamentul Statelor Unite pentru securitatea colectivă a aliaților noștri din NATO. Vom acționa îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a spori securitatea maritimă, pregătirea și capacitatea navale și pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune. Suntem angajați să menținem siguranța și securitatea oceanelor lumii și căilor maritime. Printr-un sistem consolidat de relații în Marea Neagră, ne așteptăm la o creștere a păcii și prosperității în întreaga regiune', a declarat comandantul distrugătorului american, căpitanul Tadd Gorman.

Intrarea distrugătorului american în Marea Neagră se înscrie în noua strategie a NATO, care trimite prin rotație nave militare în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Rusia ca urmare a crizei ucrainene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : PERSOANĂ ÎNECATĂ ÎN MAREA NEAGRĂ!
Miercuri, 29 Aprilie 2015
Stire din Social : A fost cutremur în Marea Neagră, azi
Pagina a fost generata in 0.3741 secunde