Concurs Distrugerea arhivei SIPA, discutată la CSM

398

Articole de la același autor

Participanții la întâlnirea profesională desfășurată la sediul Consiliului Superior al Magistraturii solicită public Ministrului Justiției să comunice de îndată procesul - verbal de inventariere a arhivei SIPA și, eventual, procesul - verbal de distrugere a acesteia.
Din anul 2005 reprezentanții ministerului au susținut că vor proceda la distrugerea arhivelor SIPA.
Participanții la această întâlnire atenționează că acest demers este imperios necesar în situația în care informațiile existente în documentele aflate în această arhivă, ce-i vizează pe judecători și procurori, ar fi putut fi obținute cu nerespectarea legii, iar Ministerul Justiției nu a procedat la distrugerea lor.
În plus, această măsură se impune pentru înlăturarea oricăror suspiciuni legate de folosirea acestor informații în alte scopuri decât cele prevăzute de lege, ministrul Justiției fiind reprezentant al executivului și nu reprezentant al autorității judecătorești.
Întâlnirea desfășurată se circumscrie interesului și preocupărilor manifestate de către Consiliul Superior al Magistraturii și de reprezentanții asociațiilor profesionale pentru promovarea independenței sistemului judiciar și garantarea separației și echilibrului puterilor în cadrul democrației constituționale, conform Constituției. Printre cei 15 semnatari se numără și vice-președintele Tribunalului Constanța, judecător Ciprian Coadă, din partea Asociației profesională Themis - Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2566 secunde