DNA anunță începerea urmăririi penale pe numele judecătoarelor de la ÎCCJ

349
DNA anunță începerea urmăririi penale pe numele judecătoarelor de la ÎCCJ - dnadeciyie75250100-1318249393.jpg

DNA anunță oficial, printr-un comunicat transmis astăzi, începerea urmăririi penale pe numele judecătoarelor Gabriela Bîrsan, președintele Secției Contencios a instanței supreme, și Iuliana Pușoiu, de la aceeași secție, cele două fiind suspectate de trafic de influență.


Potrivit comunicatului DNA, în același dosar sunt urmăriți penal și avocata Claudiua Gherbovan Silinescu și omul de afaceri Gabriel Chiriac, pentru cumpărare de influență.

Potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale, în perioada mai 2010 - mai 2011, judecătoarele Bîrsan și Pușoiu ar fi primit, în mod repetat, de la avocata Gherbovan - Silinescu și de la omul de afaceri Gabriel Chiriac, diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion și plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, dar și suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant sau asigurarea folosinței gratuite a unui apartament din Paris.

"Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluționării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secția de contencios administrativ și fiscal", se mai arată în comunicatul DNA.

Omul de afaceri Gabriel Chiriac s-a prezentat, luni, la DNA, pentru a i se aduce la cunoștință învinuirea în acest caz. De asemenea, judecătoarele Gabriela Bîrsan și Iuliana Pușoiu, precum și avocata Gherbovan Silinescu au fost audiate, pe 7 octombrie, de procurorii anticorupție. Cu o zi înainte, pe 6 octombrie, anchetatorii au făcut percheziții la locuințele celor două judecătoare, după obținerea unui aviz din partea Secției pentru judecători a CSM.

De altfel, președintele CSM, Horațius Dumbravă, a semnalat Inspecției Judiciare materialele din presă referitoare la judecătoarele Gabriela Bîrsan și Iuliana Pușoiu, de la instanța supremă, vizate de o anchetă a DNA, cerând să verifice informațiile, astfel încât să se stabilească dacă există abateri disciplinare sau încălcări ale Codului deontologic al magistraților.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 Octombrie 2011
Stire din Eveniment : Beat pe motocicletă
Pagina a fost generata in 1.5874 secunde