DNA, REACȚIE DURĂ după ce senatorii au blocat urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

254
DNA, REACȚIE DURĂ după ce senatorii au blocat urmărirea penală a lui Gabriel Oprea - 61733368-1474367825.jpg

Articole de la același autor

La data de 1 septembrie a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, senator în Parlamentul României, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. 


Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție a fost supusă la vot de către plenul Senatului României ieri, iar rezultatul a împiedicat, încă o dată, desfășurarea normală a actului de justiție. 


"Respingerea cererii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0937 secunde