Doi adolescenți mascați dădeau spargeri în Medgidia. Au fost arestați preventiv!

230
Doi adolescenți mascați dădeau spargeri în Medgidia. Au fost arestați preventiv! - doi-ad-1682676655.jpeg

Articole de la același autor

O gașcă de adolescenți din Medgidia a dat mari bătăi de cap locuitorilor municipiului, dar și polițiștilor, după ce în ultimele două luni au comis mai multe furturi sau au încercat să sustragă bunuri. Potrivit anchetatorilor, suspecții acționau în special pe timpul nopții și cu fețele acoperite.

Din grupare fac parte patru tineri, de 18 și respectiv 15, 16 și 17 ani. Doar doi dintre ei au fost duși în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, fiind vorba despre Demirel M., de 18 ani, și Memet M., de 16 ani, ambii acuzați de mai multe fapte de furt calificat și tentativă de furt calificat.

„Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în intervalul 12.02.2023 - 16.04.2023, cei doi inculpați au comis mai multe infracțiuni de furt calificat, unele rămase în faza tentativei, într-o arie restrânsă din mun. Medgidia, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare, scoaterea din funcțiune a sistemelor de supraveghere, uneori pe timp de noapte, inculpații fiind mascați în vederea îngreunării identificării lor și tragerii la răspundere penală.

Cei doi inculpați au sustras o unitate centrală, mai multe obiecte de grădinărit, fire de la camerele de supraveghere, în activitatea lor infracțională aceștia provocând însemnate daune colaterale, prin distrugerea diverselor sisteme de închidere, geamuri, lacăte, sisteme de supraveghere”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Magistrații au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4865 secunde