Doi cetățeni străini, opriți la frontiera cu Bulgaria

169
Doi cetățeni străini, opriți la frontiera cu Bulgaria - doicetateni-1562536422.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni Ucraina și Bulgaria care au încercat să intre ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe la frontiera "verde". Cei doi au fost predați, ieri, autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.


Astfel, în cursul zilei de vineri, 5 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au depistat pe raza localității Cetatea, județul Constanța, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. "Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări. Cei doi bărbați au prezentat pentru control două cărți de identitate care aveau însemnele autorităților din Bulgaria și Cehia, cea din urmă neîndeplinind condițiile de formă și fond ale uneia autentice, fiind falsă. În urma controlului corporal și al bagajelor, asupra cetățeanului ceh a fost descoperit un pașaport ucrainean", explică reprezentanții Gărzii de Coastă.


Polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Ucraina și Bulgaria, de 58, respectiv 25 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Ucraina. În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și falsul privind identitatea.


Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei doi cetățeni fiind predați în cursul zilei de azi autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7118 secunde