Doi emigranți afgani și unul irakian, reținuți la Băneasa

246
Doi emigranți afgani și unul irakian, reținuți la Băneasa - emigrantigarda2-1343248398.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut doi cetățeni afgani și un irakian care au intrat ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde a graniței cu Bulgaria.
Luni seară, în jurul orei 22.10, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au surprins un grup de trei tineri care mergeau pe jos și vorbeau într-o limbă străină. Motive pentru a trezi suspiciunea oamenilor legii, care i-au oprit pentru identificare. Astfel, s-a descoperit că cei trei - doi frați afgani, în vârstă de 15, respectiv 20 de ani, și un tânăr irakian de 22 de ani - au trecut ilegal în România prin zona verde a frontierei, prin apropierea localității Dobromir. Ei au recunoscut că au fost ajutați pe teritoriul bulgar de niște necunoscuți, care i-au adus până la aproximativ doi kilometri de granița cu țara noastră. Tinerii intenționau să ajungă într-o țară din spațiul Schengen, la muncă.
În prezent, ei sunt reținuți la Sectorul Poliției de Frontieră Băneasa, urmând să fie preluați de Oficiul Român pentru Imigrări, căci și-au exprimat intenția de a solicita azil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2603 secunde