Doi georgieni, arestați pentru trafic de migranți

129
Doi georgieni, arestați  pentru trafic de migranți - doigeorgieniarestati-1406309926.jpg

Articole de la același autor

Doi indivizi care au transportat, din Turcia, cu o ambarcațiune pe Marea Neagră, 44 de cetățeni afgani, cinci iranieni și trei pakistanezi au fost arestați. Decizia aparține magistraților de la Tribunalul Constanța.

Ambarcațiunea "Moonlight" a plecat în noaptea de 21 spre 22 iulie dintr-un port situat pe coasta Turciei, fiind condusă de doi cetățeni georgieni, Borkvadze Resan, de 29 de ani și Vahktangidze Merab, de 30 de ani.

Aceștia au fost identificați la aproximativ patru mile marine în largul Mării Negre, față de Portul Mangalia, după ce au trecut fraudulos frontiera de stat a României.

Garda de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni cu nava MAI 1105 "Ștefan cel Mare", aflată în misiune pe Marea Neagră, pentru identificarea și supravegherea ambarcațiunii suspecte. Ambarcațiunea și-a continuat drumul, a intrat în apele teritoriale ale României, ocazie cu care s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de persoane care au solicitat sprijinul polițiștilor de frontieră. Drept urmare, polițiștii de frontieră au declanșat procedurile pentru o misiune de salvare pe mare. Cele 54 de persoane, printre care și o copilă de trei ani, au fost conduse la sediul Grupului de Nave Constanța. Întregul grup de migranți din Orientul Mijlociu a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Conform procurorilor, ambarcațiunea "Moonlight" era subdimensionată și nu era echipată cu veste de salvare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5878 secunde