Doi polițiști, protagoniștii celui de-al patrulea dosar desprins din lotul "Rutiera"

430
Doi polițiști, protagoniștii celui de-al patrulea dosar desprins din lotul

Procurorii constănțeni au dispus trimiterea în judecată a încă doi polițiști din lotul "Rutiera", pentru infracțiuni de corupție. Dosarul lui Marius Ivan și Daniel Cociu a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța, unde urmează să se stabilească primul termen de judecată.

Marius Ivan va răspunde în fața judecătorilor pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, fals în declarații, fals intelectual și tentativă de înșelăciune, pe când Daniel Cociu pentru complicitate la tentativă de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și abuz în serviciu.
Procurorii constănțeni spun că, în 2009, Marius Ivan și-ar fi lovit mașina și l-a convins apoi pe Cociu să declare că accidentul a avut loc în urma coliziunii dintre autoturismul său și al colegului său, în parcarea de la Real. Prin urmare, ei s-au pus de acord ce să declare pentru a induce în eroare pe unul dintre polițiștii care urma să constate tamponarea, după care Ivan a folosit respectiva declarație la ARDAF, pentru a obține eventuale despăgubiri. Numai că inspectorul de daune de la societatea de asigurări a observat că ceva nu e în regulă și a vrut să facă o reconstituire, pentru a vedea clar cum s-a produs impactul dintre cele două mașini.
Potrivit interceptărilor telefonice, Ivan îl învăța pe Cociu ce anume să declare, pentru ca inspectorul să fie convins că cele două mașini s-au lovit pe bune. Dar, pentru că datele nu se potriveau, a fost sesizat Serviciul Antifraudă de la ARDAF, după care și procurorii au intrat pe fir.
Între timp, polițistul Marius Ivan a fost arestat în dosarul "Rutiera". După tot tam-tam-ul care s-a produs la acel moment, respectiv iunie 2009, și după ce a fost pus în libertate de judecători, el s-a dus la ARDAF și a făcut o cerere de renunțare la despăgubiri, numai că ghinionul lui a fost că procurorii intraseră deja pe fir și dosarul fusese deja preluat spre cercetare.
***
Daniel Cociu, pe lângă faptul că l-a ajutat pe Ivan în încercarea de a înșela societatea de asigurări, mai este acuzat că, la solicitarea polițistului Gigi Cristian Rușescu, și-a încălcat atribuțiunile de serviciu, în sensul că, în loc să dea o sancțiune mai aspră unui șofer care încălcase grav regulile de circulație, i-a dat doar o contravenție pentru că a trecut strada prin loc nepermis și fără să se asigure.
Rămâne de văzut ce soluție va da instanța de judecată și în acest nou dosar de corupție desprins din lotul "Rutiera".
Camelia MITRIC



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7286 secunde