Dosarele penale se țin scai de frații Mazăre

1151
Dosarele penale se țin scai de frații Mazăre - 2fa97af8329cea9e3646656b9cb28f35.jpg
Se pare că orice ar face, frații Radu și Alexandru Mazăre sunt urmăriți de ghinion. Oricât s-ar plânge pe la colțuri sau s-ar da cu capetele de pereți, șansa de a scăpa de dosarele penale este din ce în ce mai mică.

Magistrații de la Curtea de Apel București (CAB) au respins, vineri, excepțiile înaintate în urmă cu câteva zile de avocații din dosarul în care primarul Radu Mazăre este judecat, alături de alți inculpați, pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri de pe litoral. Două excepții de neconstituționalitate au fost ridicate de Jean Aurel Andrei, unul dintre inculpații din dosar, iar alți avocați au invocat alte excepții privind nelegala sesizare a instanței de judecată. Odată respinse cererile avocaților, procesul merge mai departe, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 16 iunie.
Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.
Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

Sandu îi ține isonul
De partea cealaltă, tot vineri, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a senatorului Cătălin Voicu, pentru trafic de influență și fals în înscrisuri, a judecătorului Florin Costiniu, pentru complicitate la trafic de influență, și a oamenilor de afaceri Costel Cășuneanu și Marius Locic, pentru cumpărare de influență, fals în înscrisuri, participație improprie la fals intelectual.
"Prin același rechizitoriu, procurorii au dispus disjungerea cauzei și continuarea actelor de urmărire penală cu privire la inculpatul Cătălin Voicu, pentru infracțiunea de trafic de influență, cu privire la învinuitul Cristian Jipa, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență și cu privire la învinuitul Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, pentru infracțiunea de cumpărare de influență" - precizează DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3458 secunde