Concurs Dosarul adjunctului Biroului Vamal Port Constanța, Mihai Mihăiță, a rămas în pronunțare

1222

Articole de la același autor

Ieri, magistrații Curții de Apel Constanța au reaudiat denunțătoarea din dosarul în care Mihai Mihăiță, adjunctul Biroului Vamal Port Constanța, și Lucian Roberto Bojin, administratorul unei societăți comerciale din Constanța, sunt acuzați de luare de mită în formă calificată, respectiv complicitate la luare de mită în formă calificată. Ei au fost condamnați de Tribunalul Constanța la câte un an de închisoare cu suspendare condiționată. Julieta Diana Dinu (denunțătoarea) a fost confruntată apoi cu un alt martor, Cristian Fuior, vameș.
Dinu și-a menținut declarațiile date anterior și a povestit cum a ajuns să dea mită după ce i s-a comunicat că nu respectă o anumită "rețetă".
La confruntarea celor doi martori, deși au avut variante diferite, ambii au rămas la aceleași puncte de vedere.
Pentru că alte probe nu au mai fost solicitate, instanța a dat cuvântul pe fond. Avocații inculpaților, Apostol Armeanu și Ion Popescu, au solicitat achitarea clienților lor, iar reprezentantul DNA-ului a solicitat condamnarea cu suspendare sub supraveghere a celor doi.
Instanța a amânat pronunțarea pentru data de 9 februarie.
Anchetatorii spun că, pe 20 și 21 aprilie 2004, Mihai Mihăiță ar fi pretins prin intermediul finului său, Bojin, suma de 1.500 USD pentru îndeplinirea formalităților vamale pentru un import de citrice în por-tul Constanța, în beneficiul unei societăți comerciale importatoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8143 secunde