Dosarul Beirut. Zeci de pompieri cercetați, rezultatele anchetei - poate în toamnă!

619
2
Zeci de dosare, mii de pagini și nicio sentință. În acest stadiu se află dosarul Beirut, la mai mult de doi ani după ce restaurantul Beirut din Constanța a fost mistuit de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. 


Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu și-au pierdut viața în urma incendiului, iar familiile fetelor cer cu disperare decizii în acest caz. Doar că o decizie întârzie să apară, iar termenele stabilite de instanța de judecată sunt urmate doar de… alte termene de judecată. 


Între timp, peste 60 de pompieri sunt anchetați de procurorii Parchetului Militar Constanța, pe masa cărora se află zeci de volume ale cazului Beirut. Pompierii din cadrul ISU "Dobrogea" sunt acuzați de martori și familiile victimelor că nu ar fi avut apă suficientă, pompe cu oxigen pentru a le permite să intre în fum și că ar fi ajuns cu întârziere, deși erau la mică distanță de locul incendiului. De cealaltă parte, pompierii se apără și spun că au fost anunțați prea târziu pentru a reuși să intervină în timp util, astfel încât să salveze viețile celor trei fete. 


"64 de pompieri au participat la ope-rațiune. Li se reproșează că au intervenit defectuos și că din această cauză au murit cele trei fete. Trebuie analizate probele, interogați toți martorii, în așa fel încât să fie făcute toate conexiunile. Avem la dispoziție un proces verbal de acțiune la incendiu, dar noi trebuie să verificăm din nou totul, dacă într-adevăr așa s-a întâmplat. Practic, toată ancheta trebuie reluată și depunem eforturi mari pentru a finaliza această anchetă în luna septembrie sau octombrie", au declarat, pentru "Cuget Liber", surse judiciare din interiorul anchetei. 


Claudiu Lazăr este procurorul care instrumentează cazul, însă acesta nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere oficial, întrucât se află în concediu medical pentru două săptămâni. Interesant este că, din datele pe care le avem, Claudiu Lazăr ar fi singurul procuror din toată regiunea Dobrogea care instrumentează dosarele aflate la Parchetul Militar. 


În celălalt dosar, procesul la Judecătoria Constanța are noul termen pe data de 20 mai. Inculpați pentru moartea celor trei fete sunt George Karam și mai multe societăți comerciale. George Karam, patronul restaurantului Beirut, este acuzat de comiterea a 46 de infracțiuni, respectiv 40 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, două infracțiuni de distrugere din culpă - una în formă agra-vată, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, a infracțiunii de realizare a construcțiilor cu nerespectarea cerințelor esențiale a existenței acestora - forma agravată, a infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracțiunii de construire fără autorizație într-o zonă construită protejată și a infracțiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă. 


Comentează știrea

Palaz
11 mai 2016
La pușcărie cu penalii ăștia !

Pe ei pe mama lor că încasează bani frumoși de la stat dar la un incendiu cum a fost la Beirut nimeni de la pompieri nu răspunde pentru modul cum au intervenit , în cât timp au intervenit și așa mai departe , la noi mortul e de vina totdeauna.

MAMA SI SORA A DOUA FETE DECEDATE
15 mai 2016
beirut

DOMNUL PROCUROR LAZAR CLAUDIU MINTE ! NU ARE DECAT UN PROCES VERBAL IN FATA, ARE TOATE DECLARATIILE MARTORILOR ,CD ,TOATA DOCUMENTATIA REFERITOARE LA CAZUL BEIRUT IN PRIVINTA URMARIRII PENALE A MILITARILOR ISU DOBROGEA INTOCMITA DE PROCURORUL CARE A INSTRUMENTAT CAZUL ,PARCHETUL GENERAL BUCURESTI DIN AUGUST 2015 ! ARE TOT RECHIZITORUIL ,ERA TOTUL DOAR CA TREBUIA DEMULT SA INCEAPA AUDIEREA POMPIERILOR SI A MARTORILOR ! NU A FACUT NIMIC PENTRU CA SPUNE DOMNIA SA ,NE-A SPUS IN FATA :CA E PREA MULT DE LUCREU ,CA SARACII POMPIERI LE-OR FI FOST FRICA SI LOR SA INTERVINA ,CA ARE ALTE PRIORITATI SI MULTE ALTELE ...AM RAMAS STUPEFIATI DE ATITUDINEA ACESTUI DOMN ! NE-A MINTIT DE DOUA ORI ACUM DOUA LUNI SI PE 28 APRILIE CA S-A APAUCAT DE AUDIEREA POMPIERILOR ,DUPA CARE LA PRESA MAI EXACT LA KANAL D A DECLARAT CA NU A INCEPUT NICI O INVESTIGATIE IN ACEST CAZ !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6751 secunde