Concurs Dosarul lui Nelu Iuruc e rejudecat de Tribunalul Constanța

998

Articole de la același autor

Dosarul furturilor de combustibil din conductele Petrotrans s-a întors la Tribunalul Constanța, după ce judecătorii instanței supreme au decis ca dosarul să fie rejudecat în apel, stabilind că instanța competentă în această fază este Tribunalul Constanța.
Înalta Curte de Casație și Justiție a casat decizia Curții de Apel Constanța prin care Nelu Iuruc a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, frații Mihai și Nicolae Cojocărescu și Marian Oglan la câte 3 ani, George Cojocaru la 2 ani și 6 luni și Emil Mocanu la 2 ani, toate pedepsele fiind cu suspendare sub supraveghere. Curtea de Apel mai dispusese ca persoanele implicate să acopere prejudiciul în valoare de 1, 8 miliarde de lei, cauzat prin furtul de combustibil și distrugerea conductelor.
În aceste condiții se va rejudeca apelul formulat de administratorul societății Stenel Trade, Nelu Iuruc, împotriva sentinței prin care a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare. Nemulțumiți de pedepse au fost și frații Mihai și Nicolae Cojocărescu care au primit câte 7 ani de detenție, Marian Oglan a fost condamnat la 6 ani și 6 luni, George Cojocaru la 6 ani și Emilian Mocanu la 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat cu consecințe deosebit de grave. Tribunalul Constanța a mai hotărât obligarea celor 6 la plata a 3,5 miliarde lei către SC Petrotrans. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001- 2002, cei șase ar fi sustras din conducta Petrotrans SA Ploiești peste 324 tone de motorină tip Euro, ce era destinată exportului. Tribunalul Constanța trebuie să stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9456 secunde