Dosarul Microsoft a ajuns la Curtea Supremă. Astăzi se judecă primul termen în apel

112
Dosarul Microsoft a ajuns la Curtea Supremă. Astăzi se judecă primul termen în apel - microsoftces20091024x6833-1463726676.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a programat pentru astăzi judecarea primului termen în apelul declarat în dosarul Microsoft, în care au fost condamnați oamenii de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, fostul ministru Gabriel Sandu și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan.



Nicolae Dumitru a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare. Gabriel Sandu și Dorin Cocoș au primit 2 ani cu executare, iar Gheorghe Ștefan - 3 ani cu executare. În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

Sentința Curții de Apel a fost atacată cu apel atât de către inculpați, cât și de procurorii anticorupție, notează agerpres.ro.

În motivarea deciziei, judecătorii au explicat că Dorin Cocoș, Nicolae Dumitru și Gabriel Sandu au beneficiat de pedepse mici, deoarece au făcut denunțuri în cursul urmăririi penale și și-au recunoscut vinovăția în fața instanței, iar pentru fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan se va aplica principiul "proporționalității" în raport cu ceilalți inculpați, chiar dacă el nu și-a recunoscut faptele în timpul procesului.

Un alt motiv invocat de magistrați pentru aplicarea unor pedepse reduse în acest dosar este că beneficiarii reali ai unor sume exorbitante din contractele cu licențe Microsoft au fost Florică Claudiu și Dinu Pescariu, cei care au avut doar calitatea de martori denunțători la DNA.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de firmă în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.5906 secunde