Dosarul unui asasinat la comandă eșuat din Constanța, clasat de anchetatori

687
Dosarul unui asasinat la comandă eșuat din Constanța, clasat de anchetatori - vadineanutiberiudaniel3-1415177948.jpg

Articole de la același autor

Un afacerist constănțean cerea ajutorul polițiștilor, la începutul anului trecut, cu o reclamație mai puțin obișnuită: aflase că fosta soție și concubinul ei plănuiau să-l asasineze, ba chiar căutau un ucigaș pe care promiteau să-l răsplătească generos. După o îndelungată anchetă, dosarul a fost finalizat cu o decizie de clasare! 


Pe 22 februarie 2013, Daniel Tiberiu Vădineanu, patronul firmei de transport persoane Kirvad, se prezenta la sediul Poliției Constanța, pentru a reclama că fosta soție, Liliana Vădineanu și concubinul acesteia, Daniel Lucian Sasu, voiau să-l ucidă, pentru a-i prelua afacerea. Drept dovadă, afaceristul le-a prezentat oamenilor legii înregistrări audio cu doi indivizi din Năvodari, Silviu Rotariu și George Grunzu, în care cei doi povesteau cum s-au întâlnit cu Liliana Vădineanu și Daniel Sasu și cum li s-au promis 17.000 de euro pentru a-l asasina pe patronul constănțean. De altfel, femeia le-a și povestit bărbaților că, în același scop, mai plătise 2.500 de euro unui individ pe care-l întâlnise în Germania, dar acesta a luat banii și a dispărut.


Trebuia să fie împușcat în scara blocului
De altfel, anchetatorii au consemnat că năvodărenii stabiliseră cu cei doi și în ce fel să comită crima: afaceristul ar fi fost urmărit până în scara blocului unde locuia și împușcat de două ori, "pentru a se asigura că nu va mai rămâne în viață". În vreme ce Liliana Vădineanu și concubinul ei au fost acuzați de instigare neurmată de executare la omor calificat, aceștia, la rândul lor, i-au reclamat pe Silviu Rotariu, George Grunzu, dar și pe afaceristul Daniel Tiberiu Vădineanu, pentru amenințare și șantaj. Plângerile au fost conexate, iar cercetările în dosar au fost realizate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, toți suspecții fiind anchetați în libertate. 


Propunerea nu a fost luată în serios 
În luna octombrie anul acesta, oamenii legii au finalizat cercetările și au dispus clasarea dosarului. Pe de o parte, pentru acuzațiile de amenințare și șantaj anchetatorii nu au găsit indicii. "Totodată, având în vedere materialul probator de la dosarul cauzei, dar și prevederile din noul Cod penal din care rezultă că infracțiunea de instigare neurmată de executarea la omor nu mai este incriminată de legea penală, urmează a se dispune clasarea cauzei", se precizează în ordonanța de clasare. Anchetatorii mai consemnează în actul respectiv: "Propunerea de arestare a fost respinsă, apreciindu-se că nu există indicii temeinice pentru a se ajunge la concluzia că demersurile făcute de cei doi inculpați pe lângă alte persoane pot fi considerate acte de instigare, ce presupune convingerea unor persoane de a ucide și nu numai lansarea unei propuneri pe care cei instigați nu au luat-o în serios decât în scopul de a obține bani prin șantaj sau prin înșelare". Se impune menționat că anchetatorii au returnat lui Silviu Rotariu un pistolul Walther P99 DAO, calibru 6 mm, cu 11 bucăți proiectile din oțel și mai multe bile din plastic, pe care i-l confiscaseră la începerea anchetei. 


Afaceristul a contestat decizia
Nemulțumit de soluția anchetatorilor, afaceristul Daniel Tiberiu Vădineanu a declarat pentru "Cuget Liber" că a contestat-o. "Am depus contestație, în atenția prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, iar dacă răspunsul va fi negativ, mă voi adresa instanței de judecată. Nu se poate ca oameni care instigă la omor să nu fie pedepsiți în niciun fel. În felul acesta, este ca și cum se încurajează instigarea la omor", a afirmat afaceristul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 August 2014
Stire din Actual : Șef de Poliție, ASASINAT
Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Stire din Actual : General de poliție,  asasinat la Cairo
Pagina a fost generata in 0.3916 secunde