Pentru că nu au fost administrate toate probele

Dosarul unui hacker constănțean se va rejudeca la Tribunalul Constanța

757

Articole de la același autor

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul procurorilor în dosarul în care inculpat se află Viorel Lucian Gherghin, de 25 de ani, din Constanța, și au dispus trimiterea cauzei la Tribunalul Constanța, pentru rejudecarea fondului, pe motiv că nu au fost administrate toate probele.
Constănțeanul a fost trimis în judecată, în stare de libertate, după ce a reușit să scoată din mai multe bancomante peste 11.000 lei. Inițial, individul a fost condamnat de Tribunalul Constanța la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, însă, magistrații Curții de Apel au decis, în apel, ca procesul să se rejudece. Hotărârea de rejudecare i-a nemulțumit pe procurori și, astfel, dosarul a ajuns, în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Viorel Lucian Gherghin este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere fără drept de programe informatice, interceptare și transferare de date informatice în mod neautorizat și deținere de programe în scopul falsificării instrumentelor de plată electronice, precum și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2005, deținând echipamente hardware și software, Viorel Lucian Gherghin a accesat în mod ilegal paginile unor bănci sau a unor operatori de plată on-line cum ar fi Pay Pal, Intrust Bank, First USA, prin care a solicitat utilizatorilor legitimi să-și dezvăluie datele confidențiale. Cu ajutorul PIN-urilor, userilor și a parolelor obținute, Gherghin rescria ben-zile magnetice ale unor card-uri folosindu-se, totodată, de dispozitive MSR 206 și 206DAX, care au fost descoperite ulterior de anchetatori la domiciliul bărbatului în urma perchezițiilor efectuate.
Din datele comunicate de "Romcard" SA, unul dintre procesatorii de cărți de credit din România, s-a stabilit că individul a contrafăcut și folosit ilegal, în perioada 8 martie - 9 septembrie 2005, două card-uri Stop Shop GIFP și Univers All pentru a extrage suma totală de 11.200 lei de la diferite ATM-uri ale băncilor BRD și BCR de pe raza municipiului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0187 secunde