Două achitări și o rejudecare

431

Articole de la același autor

Surpriză în dosarul fostului șef de pază de la "Petromar" Constanța, Gheorghe Sandu, achitat de două instanțe pentru șantaj și trafic de influență. Înalta Curte de Casație și Justiție a casat decizia de achitare și a trimis dosarul la prima instanță, în vederea rejudecării.
Anul trecut, Tribunalul Constanța l-a găsit nevinovat pe Gheorghe Sandu de acuzațiile care i s-au adus. Ulterior, Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe și a respins apelul procurorilor.
Dar iată că la Înalta Curte de Casație și Justiție, lucrurile s-au schimbat, recursul procurorilor fiind admis, decizia de achitare fiind casată, iar dosarul trimis înapoi la Constanța, spre rejudecare.
Potrivit anchetatorilor, în februarie - martie 2005, agenții de pază de la "Petromar" ar fi urmat cursurile de calificare profesională, care s-ar fi finalizat cu un examen pentru obținerea certificatului de absolvire și a atestatului pentru executarea activităților de pază. Subordonații lui Gheorghe Sandu s-au plâns procurorilor că acesta le-ar fi cerut bani pentru promovarea examenului, sumele urmând să fie înmânate membrilor comisiei de examinare. Oamenii au mai spus că, în momentul în care au refuzat să dea banii, Sandu ar fi trecut la amenințări și ar fi vrut să obțină concedierea lor, încercând să înduplece conducerea societății să îi dea afară pentru diferite abateri nereale.
Pe de altă parte, Gheorghe Sandu a spus că, de-a lungul timpului, a sesizat mai multe nereguli în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu la subalternii săi. Pentru că a pus în mișcare procedura de sancționare a acestora, oamenii au formulat plângeri penale împotriva lui, denunțând fapte ilicite care nu s-ar fi petrecut niciodată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7664 secunde