Două aeronave rusești au interceptat un bombardier american deasupra Mării Negre

128
Două aeronave rusești au interceptat un bombardier american deasupra Mării Negre - b52-1598781118.jpg

Articole recomandate

Două aeronave rusești au interceptat un bombardier Air Force B-52 deasupra Mării Negre, conform unei declarații a liderului Forțelor Aeriene din Statele Unite și Comandantul Forțelor Aeriene Americane din Europa și al Forțele Aeriene din Africa, conform CNN.


Piloții ruși au trecut pe lângă aeronava B-52 la o distanță de 30 de metri. Aeronava americană B-52 s-a confruntat cu turbulențe, iar spațiul de manevră i-a fost limitat. Manevrele operate de piloții ruși au fost declarate nesigure și lipsite de profesionalism.


"Acțiuni de felul acesta nu fac decât să crească posibilitatea unei coliziuni în aer. Astfel de acțiuni nu pot fi argumentate în niciun fel și nu sunt conforme cu normele de zbor internațional", a declarat Jeffrey L. Harrigian, General al Forțelor Aeriene din Statele Unite și Comandantul Forțelor Aeriene Americane din Europa și al Forțele Aeriene din Africa.


"Aeronavele rusești se aflau în spațiul aerian internațional și au pus în pericol operațiunea de zbor a aeronavei americane. Ne dorim ca acestea să opereze conform standardelor internaționale stabilite în vederea prevenirii accidentelor", a adăugat acesta. 


Aeronava Air Force B-52 a zburat vineri deasupra a 30 de țări NATO cu scopul de a demonstra solidaritate.


Demonstrația s-a realizat pe fondul tensiunilor continue dintre America și Rusia. Un alt motiv care a stat la baza demonstrației a fost numărul mare de întrebări cu privire la relația dintre Trump și alianță, având în vedere că liderul Americii a decis recent să reducă trupele americane din Europa.


Relația dintre America și NATO a fost pusă sub semnul întrebării mai ales după ce Trump a adus numeroase critici la adresa statelor membre. Trump a reproșat că acestea nu au alocat 2% din PIB pentru sistemul de apărare.


Imagini ilustrativă


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7594 secunde