Două submarine nucleare rusești testează un nou tip de arme în Marea Norvegiei

354
Două submarine nucleare rusești testează un nou tip de arme în Marea Norvegiei - submarin-1572279180.jpg

Articole recomandate

Două submarine nucleare rusești polivalente - "Nijni Novgorod" și "Pskov" - au început o serie de teste cu un nou tip de armă în Marea Norvegiei, aceste teste urmând să fie efectuate după coborârea la mare adâncime a celor două submersibile, conform media ruse, între care și portalul newsru.com.

Comandamentul Flotei ruse a Nordului a menționat că imersiunea submarinelor la mare adâncime în apele neutre din Marea Norvegiei este o practică obișnuită în cadrul activității sale, întrucât adâncimea Mării Barents nu permite submarinelor de diferite tipuri să se scufunde în siguranță la adâncimea maximă.

În cadrul acestor scufundări, potrivit serviciului de presă al Flotei Nordului, marinarii vor testa exemplare ale unui tip de armă pentru a verifica dacă acestea corespund tuturor standardelor tehnice, dar autoritățile nu menționează tipul de armă supus testelor.

Scufundările la mare adâncime vor fi realizate pe parcursul acestei săptămâni pe rând de către cele două submarine, inclusiv la adâncimea maximă prevăzută pentru submarinele de acest tip, transmite agenția Interfax, consultată de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3908 secunde