Drapelul României a fluturat în Bosfor, la catargul NS „Mircea”

173
Drapelul României a fluturat în Bosfor, la catargul NS „Mircea” - x-nava-mircea-bosfor2-1688632089.jpg

Articole de la același autor

Nava-Școală ”Mircea”, cu 76 de studenți români și străini la bord, a tranzitat, marți după-amiază, 4 iulie, Strâmtoarea Bosfor, în marș spre primul port de escală, Pireu din Grecia.

Cum are darul de a o face de fiecare care dată, pitorescul peisaj al strâmtorii care desparte două continente și unește Marea Neagră cu oceanul planetar, prin Marea Mediterană, a captat pe deplin atenția studenților militari, care, la fel ca toate generațiile dinaintea lor, aproape că n-au contenit cu fotografiile timp de aproximativ două ore.

Prin amabilitatea celor doi cadeți turci de la bord, întregul echipaj a avut parte, în mod inedit, de un tur ghidat al reperelor arhitecturale de pe ambele maluri ale Bosforului, fapt care a făcut experiența cu atât mai interesantă.

Deși nu a tranzitat Bosforul pentru prima dată, ziua de 4 iulie, la bordul NS „Mircea” a fost deosebită mai ales pentru colegul nostru, Asp. Alexandru Dobre, ofițer specialist serviciu luptă electromecanic, care a împlinit 34 de ani alături de cea de-a doua lui familie, cea formată din echipajul navei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.374 secunde