Dronă cu muniţie ataşată, căzută la 35 km de graniţă, în Bulgaria!

515
Dronă cu muniţie ataşată, căzută la 35 km de graniţă, în Bulgaria! - 20230918t075430z1680592019rc2va3-1695025266.jpg
Poliţia bulgară a blocat luni accesul în zona de andocare a bărcilor din Tiulenovo, o localitate turistică în nordul litoralului bulgar al Mării Negre, după descoperirea unei drone care pare să aibă ataşată muniţie, relatează BTA şi Reuters.


Potrivit media bulgare, drona, care transporta explozibili, a ajuns în zonă duminică seara târziu. Martori au relatat pentru nova.bg că obiectul are între 3 şi 3,5 metri lungime.


O echipă de cinci genişti de la baza navală din Varna a fost mobilizată luni dimineaţa la faţa locului pentru a examina obiectul şi a decide dacă este necesară dezactivarea acestuia, a menţionat Ministerul bulgar al Apărării, precizând că alerta a fost primită duminică în jurul orei 10 seara.


Dimitar Stavrev, de la revista de aeronautică "Club Krile", a menţionat că de drona găsită este ataşată o mină şi că este vorba de "o configuraţie tipică pentru conflictul din Ucraina, amândouă ţările folosind dispozitive similare", a consemnat Novinite.


Potrivit acestuia, se poate presupune că este una dintre dronele folosite de forţele armate ucrainene pentru a ataca peninsula Crimeea. "Impactul nu a fost suficient de puternic pentru a detona dispozitivul", a adăugat acesta.


Radoslav Rusev, care a filmat drona şi a publicat imagini pe reţelele sociale, a detaliat în emisiunea "Hello, Bulgaria" că bomba ataşată de dronă avea circa 50-60 centimetri şi că aeronava a fost filmată de turişti din hotelul pe care îl administrează în timp ce plutea pe mare, la câţiva kilometri de stâncile de pe mal. El a mai afirmat că drona a fost blocată pe stânci până seara târziu şi emitea un semnal luminos. Instituţiile nu au făcut nimic timp de zece ore, a mai spus Rusev.


Tiulenovo se află la circa 70 km sud de graniţa cu România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0635 secunde