DUBLĂ CATASTROFĂ AVIATICĂ ÎN JUDEȚUL CONSTANȚA! Un MIG și un ELICOPTER s-au prăbușit! OPT PERSOANE DECEDATE

4766
4
În această seară, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.  Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50. 


Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă, anunță MApN. 


Vom reveni cu informații suplimentare, de îndată ce vor fi disponibile.


Update / Elicopter plecat în căutarea MIG-ului PRĂBUȘIT!


Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44. Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază.


Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare.


UPDATE Toți cei cinci membri ai elicopterului și-au pierdut viața


General Constantin Spânu: ”Toți cei cinci membri ai elicopterului și-au pierdut viața.  Operațiunea de căutare a pilotului avionului MIG continuă. La acest moment  sunt pornite spre locul posibil al prăbușirii mai multe echipaje SMURD, ISU Dobrogea și Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Erau condiții meteo nefavorabile”, a spus generalul.
Update - "Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom", au confirmat reprezentantii MApN.

Update - Ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu a postat următorul mesaj:


Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. Cei cinci membri ai echipajului elicopterului IAR 330-Puma, aflat în misiune de căutare-salvare pentru aeronava MiG 21 LanceR, au fost găsiți decedați în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Transmit condoleanțe familiilor îndurerate. Dumnezeu să îi odihnească în pace. 
În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR.


UPDATE. În accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, miercuri, 2 martie, şi-au pierdut viaţa 7 militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.


Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.


Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.


Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.


Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.


Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.


Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.


Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.
 

Reamintim că elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Operațiunile de căutare –salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.

Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor militarilor.     


UPDATE. Forțele Navale a transmis următorul comunicat de presă: „Doi militari de la Divizionul 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime au decedat în timpul executării unei misiuni deasupra Dobrogei, în seara zilei de miercuri, 2 martie.

Maistrul militar clasa I Vlad Carp și maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi făceau parte din echipajul elicopterului IAR 330 PUMA care s-a prăbușit în timpul executării misiunii de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, dispărută de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Maistrul militar clasa I Vlad Carp avea 39 de ani și era tatăl unui copil. A absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul 2004, specialitatea „Timonerie și tehnică de navigație”.

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi, avea 37 de ani și era tatăl a doi copii. A absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul 2005, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”.

Rolul celor doi militari ai Forțelor Navale Române, în această operațiune de cătare-salvare, era acela de scafandri salvatori în situații de urgență.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale își exprimă profundul regret pentru pierderea celor doi camarazi și transmite sincere condoleanțe familiilor îndurerate.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!”


UPDATE. Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.

Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.

***

Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.Q

   


Comentează știrea

Nicu
3 martie
Inventati alta scuza

La un vant de 22km/h n ai cum sa dai vina pe vreme. O drona zboara la 35km/h vant. Astea erau aeronave militare pilotate de profesionisti. Militari NATO au murit azi, nu uitati.

Anonim
3 martie
Trist

Vezi Florentina ca si Sergiu avea doua fetite micute de tot. Ce pacat... Ce om.

Manu Manu
18 mai
Com

Nu a mai scris nimeni ca au fost doborati de rachete ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.418 secunde