După trei ani de la comiterea faptei, Remus Gabriel Vasea își va primi pedeapsa

4150
Vineri, la Judecătoria Constanța a fost ultimul termen de judecată în dosarul în care Remus Gabriel Vasea a fost judecat pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii și ordinii publice. De reținut că abia după mai bine de trei ani de la comiterea faptei, judecătorii constănțeni au ajuns în postura de a se pronunța pe fondul cauzei, urmând ca în continuare (adică în următorii ani) dosarul să treacă pe la Tribunal și Curtea de Apel.
De precizat că Vasea, în ultimul său cuvânt, a spus că lasă "la aprecierea… avocatei" decizia care urmează a fi dată. Probabil că inculpatul a grăit adevărul, sperând ca, prin absurd, în cazul lui, să se pronunțe propriul avocat și nu un judecător, așa cum spune legea.
În cele din urmă, avocata inculpatului a luat taurul de coarne și a susținut achitarea clientului său, pe motiv că faptele au fost săvârșite de altcineva. Aceasta a mai spus că, dacă instanța va constata că Vasea are vreo implicare, să îl condamne pe acesta la amendă penală.
Pe de altă parte, victima, Bogdan Ștefan Acatrinei, dentist de meserie, a declarat că solicită de la inculpat 100.000 de lei, reprezentând daune morale. Instanța a rămas în pronunțare.
Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2006, în jurul orelor 1,30 - 2, Bogdan Ștefan Acatrinei s-a deplasat, împreună cu Răzvan Dinu, în club "White Horses", din Constanța, întrucât Acatrinei dorea să-i facă cinste cu prilejul zilei sale de naștere.
După aproximativ 15 minute de la efectuarea comenzii, el a văzut intrând în club un grup de aproximativ 6 - 7 bărbați, care se manifesta gălăgios, prin înjurături și ges-ticulări, ca și cum reprezenta o forță de temut pentru ceilalți consumatori.
Văzând comportamentul sfidător al grupului, Acatrinei și Dinu au hotărât să părăsească localul, ridicându-se de la masă și lăsând băutura în pahare. După ce s-a îndepărtat doi pași de la masă, Acatrinei a fost lovit, dintr-odată, cu capul în zona gurii, de Remus Gabriel Vasea, ce făcea parte din grupul agresorilor.
Din cauza loviturii neașteptate și puternice, Acatrinei s-a dezechilibrat și a căzut pe paviment. A încercat să se ridice, sprijinindu-se în mână, însă a venit Sali Usein, care l-a apucat de brațul drept, răsucindu-i-l la spate.
Acatrinei a rămas aplecat cu capul în jos și mâna la spate și astfel a fost lovit din nou cu pumnii și picioarele, cu genunchii, în zona capului, peste gură și nas, în stomac, peste torace, atât de Sali Usein, cât și de Remus Gabriel Vasea.
În urma loviturilor aplicate de cei doi, Acatrinei a căzut din nou pe paviment, loc unde agresorii i-au mai aplicat alte lovituri, după care s-au retras din local. Victima s-a târât până la scară, de care s-a agățat pentru a se ridica în picioare și pentru a ieși din local, fiind ajutată de martorul Memetali Alatin, zis "Todor". La ieșirea din local, bărbatul s-a întâlnit cu martorul Dinu, care, după ce a văzut cum este lovit prietenul său, a fugit de frică din local, fiind și el lovit de unul dintre agresori cu piciorul în spate, și s-a rostogolit pe scări.
Victima a avut nevoie de 21 - 22 zile de îngrijiri medicale pentru a se reface. A suferit un traumatism cranio-facial deschis, fractură de piramidă nazală și sept nazal cu deplasare, pentru care s-a recoman-dat intervenție chirurgicală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6844 secunde