Ei sunt EROII căzuți la datorie în dubla catastrofă aviatică din Dobrogea! "Cinste și onoare memoriei lor!"

4630
Ministerul Apărării Naționale a transmis numele celor decedați în accidentul aviatic, mai exact a celor ce făceau parte din echipajul elicopterului IAR-330 Puma.
Cinste și onoare memoriei lor!

- Locotenent-comandor Bogdan Florin

- Locotenent Pătrașcu Sorin

- Maistrul militar Banu Gelu

- Sergent Marinescu Ionuț

- Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin

- Maistru militar cls. I Carp Vlad

- Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu


Şi pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a decedat. Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.

Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.

***

Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.Pagina a fost generata in 0.3415 secunde