Elemente de muniţie rămase neexplodate, din cele două Războaie Mondiale, găsite într-o zonă împădurită

209
Elemente de muniţie rămase neexplodate, din cele două Războaie Mondiale, găsite într-o zonă împădurită - isu-harghita-1688215468.jpg

Articole recomandate

Mai multe elemente de muniţie rămase neexplodate, provenind din cele două conflagraţii mondiale, au fost găsite, sâmbătă, în zona Cinod, din comuna Sânmartin, de un detectorist autorizat şi au fost ridicate în siguranţă de pirotehnişti, informează Agerpres.


Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, echipajul pirotehnic a identificat o bombă de aruncător, calibrul 82mm, un proiectil exploziv, calibrul 25 mm, şi două proiectile şrapnel, calibrul 75 mm.


Elementele de muniţie, găsite într-o zonă împădurită, au fost ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă de pirotehnnişti, în vederea distrugerii ulterioare, a precizat sursa citată.


În judeţul Harghita sunt descoperite frecvent elemente de muniţie provenind din cele două conflagraţii mondiale, cu precădere primăvara şi toamna, în timpul unor lucrări agricole sau de construcţii, iar în ultima vreme a crescut numărul celor găsite de către detectorişti autorizaţi.


sursa foto: ISU Harghita / Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4102 secunde