Elevi din comuna tulceană Văcăreni, cadeți în Forțele Navale

164
Elevi din comuna tulceană Văcăreni, cadeți în Forțele Navale - x-cadeti-mangalia-fortele-1679651233.jpg

Articole de la același autor

Forțele Navale Române desfășoară, în perioada 21-24 martie, o nouă ediție a programului „Cadet în Forțele Navale”, la care participă 13 elevi de la Școala Gimnazială din comuna Văcăreni, județul Tulcea. Programul cadeților este unul complex și are rolul de a îi informa pe aceștia cu privire la ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ din Forțele Navale, precum și despre rolul și navele militare, la bordul cărora marinarii militari își execută misiunile.

Elevii din comuna Văcăreni își desfășoară programul administrativ în spațiile de cazare ale Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, iar, pe durata programului, vizitează puncte importante din Constanța și Mangalia, atât ale Forțelor Navale, cât și obiective turistice.

Cei 13 elevi au fost primiți miercuri, 22 martie, la bordul navei-școală „Mircea”, alături de elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, cu care au avut ocazia să participe la un marș de patru ore în Marea Neagră, moment inedit pentru aceștia. După acostarea navei în portul militar Constanța, elevii au vizitat Muzeul Național al Marinei Române, unde le-au fost prezentate cele mai importante momente și personalități din istoria Marinei Militare Române, precum și expozițiile de tehnică specifică și machete ale navelor militare. În continuare, elevii din comuna Văcăreni au participat, la sediul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, la activitățile desfășurate de elevii colegiului în cadrul programului educațional „Săptămâna verde”, care cuprinde prezentări și dezbateri cu privire la schimbările climatice și mediul înconjurător.

Programul „Cadet în Forțele Navale” reprezintă o inițiativă a Statului Major al Forțelor Navale, care își propune să informeze elevii civili cu privire la sistemul de învățământ militar din Forțele Navale Române, iar această ediție a fost organizată cu sprijinul Comitetului Național Române pentru Drepturile Copilului - Filiala Constanța, precum și cu cel al Asociației de caritate din Armata României „Camarazii”, prin intermediul reprezentanților din Mangalia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4653 secunde