Elevii au învățat despre apărarea antiaeriană de la militarii de la Poligonul Capu Midia, la „Școala Altfel”

21848
Elevii au învățat despre apărarea antiaeriană de la militarii de la Poligonul Capu Midia, la „Școala Altfel” - x-capu-midia-scoala-altfel-1680252038.jpg

Articole de la același autor

Poligonul de Trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” a devenit, pentru câteva ore, locul în care elevii Școlii gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța au învățat direct de la militarii sosiți la trageri, în această perioadă, cum și cu ce se antrenează pentru apărarea antiaeriană a țării.

Încolonați ca la armată, copiii au pornit în explorarea poligonului însoțiți de cadrele militare ale școlii. Prima oprire a fost la tunurile antiaeriene de calibrul 2x30 mm. Au fost atenți la toate explicațiile militarilor care le deservesc și au vrut să afle cu ce muniție trag, ce fel de ținte pot doborî și la ce distanțe. Apoi au ocupat posturile de servanți pe tun și au simulat, la indicațiile camarazilor de arme, o tragere pe o țintă aeriană. La final, au văzut și cât de rapid trebuie să se miște militarii atunci când primesc o misiune de luptă.

Următoarea oprire a fost la tunurile antiaeriene “Gepard” din dotarea Forțelor Terestre Române. După ce au aflat detalii despre acest tip de armă, câte lovituri pe minut poate trage și că poate pune la pământ avioane, elicoptere sau tancuri, cei mai curajoși au urcat pe instalație și au coborât, ajutați de un militar, prin turelă, în interior, unde au văzut ce manevre trebuie făcute pentru doborârea țintelor aeriene sau terestre. În tot acest timp, alți copii s-au uitat printr-o lunetă folosită de militarii poligonului pentru observarea țintelor care vin dinspre mare spre uscat.

Partea cea mai interesantă pentru copii a fost momentul tragerilor reale cu tunul de calibrul 2x30 de mm, pe care le-au văzut dintr-o zonă de siguranță. La final, le-au mulțumit militarilor pentru experiența trăită, i-au salutat regulamentar și le-au urat succes în misiuni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2808 secunde