Elevii constănțeni se înțeleg bine cu polițiștii

124
Elevii constănțeni se înțeleg bine cu polițiștii - politieactivitateelevi1360870573-1364470879.jpg

În cadrul programelor de prevenire a criminalității, derulate la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța - unde siguranța elevilor este una din prioritățile principale - polițiștii s-au deplasat, de această dată, în localitatea Cumpăna unde i-au informat pe elevii de la Liceul Tehnic "N. Dumitrescu" asupra modului cum pot preveni un comportament delincvent, violent.

De asemenea, pentru prevenirea victimizării acestora, oamenii legii le-au oferit o serie de materiale informativ - preventive și filme educative. Copiii au putut sta de vorbă cu polițiștii despre prevenirea diferitelor fapte antisociale. Oamenii legii au stat de vorba și cu părinții elevilor, în vederea asigurării unui proces de relaționare afectiv pentru prevenirea diferitelor fapte antisociale.


"O componentă importantă a acestei campanii o reprezintă informarea publicului țintă, întrucât cunoașterea câtorva măsuri de protecție ar putea duce la diminuarea numărului de victime din categoria tinerilor și a minorilor în special. Din cauza faptului că, există pericolul ca în rândul elevilor, socializarea inadecvată pe internet, ori alegerea unui anturaj greșit, să afecteze climatul de siguranță publică, prin adoptarea de către aceștia a unui comportament deviant, considerăm binevenite aceste campanii de prevenire derulate de polițiști în parteneriat cu diferite instituții sau organizații cu atribuțiuni în domeniu", afirmă Gelu Manolescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 28 Martie 2013
Stire din Eveniment : Lovită pe trecerea de pietoni
Pagina a fost generata in 1.5451 secunde