Elevii de gimnaziu și liceu s-au întrecut sub privirile polițiștilor

151
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul IPJ Constanța împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră "PsihoTrafiQ" au jurizat etapa județeană a concursului național "Educație rutieră - Educație pentru viață", ediția 2017. 


Concursul s-a desfășurat în orașul Ovidiu, unde au participat elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2 Ovidiu, Școlii Gimnaziale "Ion Creangă" Albești și Liceului Tehnologic "Ion Podaru" Ovidiu. Câștigătorii concursului, elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Ovidiu și cei ai Liceului Tehnologic "Ion Podaru" Ovidiu, vor reprezenta județul Constanța la etapa națională a concursului "Educație rutieră - educație pentru viață", ediția 2017. 


Elevii au fost instruiți de polițiști despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație care reprezintă un factor determinant în reducerea numărului de accidente rutiere. În acest sens, oamenii legii au efectuat instruirea patrulelor școlare de circulație, după care, împreună cu profesorul coordonator, polițiștii s-au deplasat la trecerea de pietoni din imediata apropiere a școlii, unde au participat direct la desfășurarea activităților practice ale patrulei. 


În cadrul activităților, au fost abordate și aspect privind prevenirea dispariției de minori, prevenirea agresivității și violenței în mediul școlar, polițiștii discutând cu elevii, oferindu-le sfaturi și recomandări.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9646 secunde