Elevii din Constanța, față în față cu polițiștii

143
În această săptămână, polițiștii constănțeni acționează cu forțe suplimentare, față de efectivele curente, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale comise în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanața, cu Agenția Națională Antidrog Constanța, A.N.I.T.P. și alți parteneri din cadrul proiectelor și campaniilor specifice de la nivel local.


Activitățile se derulează la nivel național ca urmare a campaniei I.G.P.R. de prevenire a faptelor antisociale în școlile din România și are rolul de a intensifica acțiunile de prevenire a criminalității în rândul minorilor, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea eficientă a fenomenului criminogen înregistrat în zona unităților de învățământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât și în cel rural.


În cadrul campaniei acționează polițiștii Serviciilor Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, polițiștii Secțiilor Rurale, putând fi angrenate și alte structuri, precum și reprezentanții Inspectoratului Școlar și ai poliției locale conform protocoalelor de colaborare.

Scop campaniei îl reprezintă creșterea gradului de siguranță al elevilor atât în incinta, cât și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, în această săptămână sunt intensificate activitățile de prevenire a violenței prin prezentarea de către polițiști a unor teme din domeniul delicvenței juvenile și victimizării minorilor; se asigură vizibilitatea polițiștilor în zona unităților de învățământ preuniversitar, la intrarea și ieșirea elevilor de la ore, precum și pe timpul desfășurării cursurilor; identificarea elevilor cu un comportament antisocial și consilierea acestora împreună cu cadrele didactice și psihologii din școli; verificarea agenților economici din zona unităților de învățământ și dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse interzise elevilor, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 128/1994 pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și morală a elevilor și studenților; depistarea elevilor care absentează nemotivat de la cursuri, informarea unităților școlare din care aceștia fac parte și dispunerea unor măsuri de consiliere; identificarea persoanelor care nu își justifică prezența în incinta unităților de învățământ sau în zona adiacentă acestora și luarea măsurilor legale; sancționarea participanților la trafic care nu respectă normele rutiere din zona unităților de învățământ (traversarea neregulamentară, neacordarea priorități pietonilor angajați în traversare, opriri și staționări neregulamentare).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5057 secunde