Elevii din Constanța luptă împotriva drogurilor cu lecții de aikido

80
Elevii din Constanța luptă împotriva drogurilor cu lecții de aikido - p1010016-1373544751.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța au desfășurat, în unitățile școlare din județul nostru, proiectul național de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri, intitulat "Necenzurat". 




Elevii cuprinși în proiect au beneficiat, pe tot parcursul derulării sale de  antrenamente aikido gratuite oferite de  Young  Men's  Christian  Association  ( YMCA  Dobrogea). În acest fel, copiilor li s-a oferit o  alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.
Pe lângă activitățile destinate elevilor, acest proiect a avut și un modul adresat părinților, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ și eficient între școală și familie, în educația antidrog a copiilor.


Pe parcursul lunilor mai și iunie au fost organizate trei întâniri cu părinții elevilor implicați în proiect, scopul acestora fiind acela de a dobândi cunoștințe corecte despre droguri, de a dezvolta abilități de comunicare eficiente între părinți și copii, precum și de a controla și soluționa conflictele.


Activitățile s-au încheiat cu festivitățile de înmânare a diplomelor pentru participanți. Proiectul va continua pe componenta adresată cadrelor didactice, aceasta constând în organizarea unui curs de formare, care v-a reprezenta un segment esențial pentru a asigura calitatea punerii în aplicare a metodelor și conținutului programului, în perspectiva asigurării continuității aplicării proiectului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7643 secunde