Elevii şi personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, vaccinaţi împotriva COVID-19

199
Elevii şi personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, vaccinaţi împotriva COVID-19 - eleviisipersonalul-1614278599.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta a debutat vaccinarea elevilor Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, cu serul Astra Zeneca.

Printre primii vaccinați a fost și comandantul instituției, comandor Nicu Chirea. „Este o zi foarte importantă pentru mine și pentru instituția pe care o reprezint, pentru că am efectuat primul vaccin, cu serul Astra Zeneca. Acest vaccin îmi dă speranța că putem reveni la normalitate, că ne putem relua viața de dinainte de pandemie și că vom reuși astfel să realizăm mult mai mult din tot ceea ce ne propunem. Celor care sunt încă sceptici în privința vaccinării le transmit să se gândească și a doua oară, mult mai profund. Este un respect pe care și-l adresează propriei persoane și celorlalți. Consider că numai împreună putem trece peste această pandemie, așa că recomand tuturor celor care încă nu sunt hotărâți, să dea totuși o șansă vaccinării, în viitorul apropiat”, a declarat comandorul Chirea.

Tot luni a fost programat pentru administrarea primei doze de vaccin și locțiitorul comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, căpitan-comandor Valentin Nae.

„Am așteptat foarte mult apariția unui vaccin și ne-am pus toate speranțele în acest ser. Invariabil am ales să mă vaccinez imediat ce acest lucru a fost posibil pentru că am trecut prin boală și știu cât de imprevizibil și neplăcut este acest virus. Cred că datorăm societății responsabilitatea de a ne imuniza, de a nu-i expune pe cei mai vulnerabili unui risc atât ridicat cum îl reprezintă boala COVID -19”, este de părere cpt. cdor Nae.

Primul elev militar vaccinat a fost Silviu Picioruș, care, peste mai puțin de jumătate de an, va deveni maistru militar de marină. „Sunt bucuros că m-am putut vaccina. Văd în asta un pașaport spre normalitate. Nu vreau să fiu nevoit să exclud etape din viața mea profesională de teama unui virus nemilos. Vreau să mă pot mișca liber, vreau să pot călători și consider că imunizarea este cea mai bună șansă pentru a avea parte de toate aceste lucruri de care acum suntem privați”, a spus elevul.

În total, la începutul săptămânii, din efectivul de personal și elevi al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au vaccinat 15 persoane, iar campania de imunizare continuă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2217 secunde