ELICOPTER PRĂBUȘIT / Nicușor Constantinescu, acuzații grave către Raed Arafat

556
4
ELICOPTER PRĂBUȘIT / Nicușor Constantinescu, acuzații grave către Raed Arafat - nicusorconstantinescu51395240350-1418728007.jpg

Articole de la același autor

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu îl acuză pe secretarul de stat Raed Arafat că a schimbat destinația elicopterului, care a fost preluat de SMURD fără acceptul său, el susținând că la preluarea de către SMURD elicopterul avea flotoare, iar acum nu mai are. 


Nicușor Constantinescu a declarat, marți, că acest elicopter a fost achiziționat de Consiliul Județean în 2013, prin Programul Transfrontalier România-Bulgaria, iar destinația lui era să salveze vieți omenești din România și Bulgaria, conform programului transfrontalier.


"Din păcate, destinația acestui elicopter a fost schimbată de către domnul Arafat, care l-a preluat, i-a schimbat destinația contractului și s-a întâmplat nenorocirea pe care ați văzut-o ieri. Am refuzat să predau în 2013 acest elicopter structurilor Ministerului de Interne, domnului Arafat, fără să își asume cineva responsabilitatea schimbării destinației. Eu, Nicușor Constantinescu, nu pot, că s-a trezit domnul Arafat, să schimb destinația elicopterului, care este România-Bulgaria, care este configurat, pregătit. I-am spus: «domnule Arafat, domnule secretar de stat, dacă vrei semnează dumneata pe contract, anulează-l, semnează, răspunde în fața lumii, ia aprobare de la Uniunea Europeană și eu ți-l dau", a susținut președintele CJ Constanța.

El a mai spus că atunci când a fost preluat de SMURD elicopterul avea flotoare, care i-ar fi putut permite să aterizeze pe apă.

"Acest elicopter nu mai are flotoare. Să răspundă cine a tăiat flotoarele", a mai susținut Constantinescu.


Elicopterul SMURD care s-a prăbușit în lacul Siutghiol a fost achiziționat de Consiliul Județean Constanța în noiembrie 2012, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro. Aparatul de zbor a fost achiziționat direct de la producătorul Eurocopter, avea aproximativ 180 de ore de zbor și avea garanție până la 1000 de ore.


Elicopterul, de tip EC 135, este un elicopter bi-motor, fiind echipat cu două motoare Pratt & Whitney PW 206 B2 sau Turbomeca ARRIUS 2B2 dotate cu sistem de control digital FADEC (Control digital autonom al motorului). Elicopterele pot fi echipate pentru executarea misiunilor de sprijin a forțelor care mențin ordinea și siguranța publică cu: FLIR (sistem de observare electro-optic pe timp de zi și de noapte), NVG (ochelari de vedere pe timp de noapte), proiector pentru căutare și salvare (sunlight), megafoane pentru adresare publică, flotoare pentru zborul deasupra mării, troliu, echipament transport sarcini exterioare, dispozitiv pentru coborârea în rapel a luptătorilor. Viteza continuă maximă care poate fi atinsă de acest tip de elicopter este de 287 de kilometri la oră, altitudinea maximă de operare este de 6.500 de metri, iar greutatea totală maximă este de 2.835 de kilograme.



Comentează știrea

porcusorul
16 decembrie 2014
baaaaaaaa

Infractorule mars in mm la puscarie ca vin si te calc cu masina baga-mi-as pl in mm de nenorocit ! Sa dispari de pe lumea asta in chinuri groaznice, mm de hot nenorocit, mai ai tupeu sa zici ceva mah ????

admirator
16 decembrie 2014
dupa cum sare ratanu,

miroase a sabotaj, pe aici.... pina la urma, de ce s-a prabusit elicopterul nou, in conditii meteo bune, cu piloti maturi si experimentati?

baciu
16 decembrie 2014
Poate godacu' are dreptate, de daa asta

Chiar asa, de ce s-a schimbat configuratia si destinatia elicopterului? Poate raspunde Mudir Arafat?

Angela
17 decembrie 2014
Poate

... ca porcul de data asta are dreptate. Oricate rahaturi ar fi facut pana acum - dupa toate faptele prezentate pana acum - pare sa aiba dreptate. Chiar daca incidentul s-a produs din cauza unei defectiuni tehnice, prezenta echipamentelor respective pe aparat ar fi salvat viata celor patru oameni.

Răspuns la: dupa cum sare ratanu,
Adăugat de : admirator, 16 decembrie 2014
miroase a sabotaj, pe aici.... pina la urma, de ce s-a prabusit elicopterul nou, in conditii meteo bune, cu piloti maturi si experimentati?
Pagina a fost generata in 0.812 secunde