Emil Brumaru a murit!

220
Emil Brumaru a murit! - brumaru45086500-1546762339.jpg

Articole recomandate

Emil Brumaru a murit sâmbătă noapte, la spital, unde fusese internat în urma unui atac cerebral vascular, anunță scriitorul Liviu Antonesei pe blogul său. Emil Brumaru a fost unul dintre cei mai influenți poeți ai generației sale, scrie romaniatv.net

"În noaptea asta, cu puțin înainte de miezul nopții, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervația de îngeri. (...) Emil împlinise de curînd 80 de ani și era într-o formă de invidiat, cel puțin așa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital și supus terapiei intensive, în după- amiaza de azi, își revenise, a spus poezii asistentelor, a mîncat, a glumit. După cîteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace și a intrat în comă. Am sperat totuși într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23,35 a plecat. A plecat, nu a murit, îngerii nu mor niciodată, se retrag numai în Rezervația de Îngeri, așa cum acum nu foarte multă vreme, prietenul nostru comun Luca Pițu s-a retras în păpușoi. La revedere, nu adio, prietene. Dacă ți-am greșit cu ceva vreodată, te rog să mă ierți. Multă putere Andreea, voi fi oricînd la dispoziția ta…", a scris Liviu Antonesei pe blogul său.

El a rememorat câțiva dintre poeții care l-au marcat ca scriitor.

"E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumătatea anilor 70, cînd se năștea și în mine un fel poet, dintre poeții ieșeni ai vremii, îmi plăeau cel mai mult cei cinci din generația numită 70 – Petru Aruștei, Dan Laurențiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru. I-am scris în ordinea în care ne-au părăsit, m-au părăsit. M-am bucurat de apropierea lor, am scris despre ei, i-am iubit mult, îi iubesc și acum", a mai relatat Liviu Antonesei.

Biografie Emil Brumaru

Emil Brumaru (nascut in 1 ianuarie 1939 in comuna Bahnutea, judetul Tighina, Basarabia), este unul dintre cei mai importanti poeti contemporani. Fiul lui Grigore Brumaru, functionar CFR si al Elisabetei, invatatoare.

Apreciat in egala masura atat de critica literara, cat si de publicul larg, reuseste sa impresioneze si prin personalitatea sa non-conformista. Are rubrici constante in Romania literara si in Ziarul de Iasi, scrie in revista Plai cu boi, apare cu interviuri in revistele mondene, participa la discutii pe Internet, potrivit Artline.ro.

Debut cu poezii in revista Luceafarul, debut editorial cu doua volume, ambele publicate in 1970, Versuri si Detectivul Arthur. Poemele sale au fost incluse in antologii din Romania, Germania, Franta, Anglia.

Liceul National (absolvit in 1955), Facultatea de Medicina din Iasi (1963). Medic la Dolhasca ( 1963-1975), din 1975 renunta la medicina pentru a se dedica scrisului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5885 secunde